Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΤΙΟΥΜΕΝ
Συμμετοχή του ΚΕΚΡ στις τοπικές εκλογές

Το ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ) θα είναι μεταξύ των κομμάτων, τα οποία στις 11 Μάρτη θα συμμετάσχουν στις τοπικές εκλογές στην περιοχή της Τιουμέν για την εκλογή του τοπικού Κοινοβουλίου. Το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ, μάλιστα, ήταν το μόνο κόμμα από τα 6 που πέρασαν τη «διαδικασία καταγραφής» με τον τρόπο της συγκέντρωσης υπογραφών (τουλάχιστον 50 χιλιάδες). Τα υπόλοιπα κόμματα, είτε καταγράφηκαν «αυτόματα», χάρη στο προνόμιο της κοινοβουλευτικής παρουσίας τους στο ρωσικό Κοινοβούλιο (όπως η κυβερνητική «Ενιαία Ρωσία», το ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, και το «Φιλελεύθερο - Δημοκρατικό κόμμα» του Ζιρινόφσκι), είτε πλήρωσαν το υπέρογκο χρηματικό παράβολο των 7,5 εκατομμυρίων ρουβλιών (περίπου 220 χιλιάδες ευρώ), όπως το κόμμα «Ενωση δεξιών δυνάμεων» και το «ολοκαίνουριο» κεντροαριστερό κόμμα του Κρεμλίνου, με την επωνυμία «Δίκαιη Ρωσία».

Μια δεκάδα άλλων πολιτικών δυνάμεων, που επιδίωξαν να κατέβουν συγκεντρώνοντας υπογραφές, αποκλείστηκαν, αφού η εκλογική επιτροπή εκτίμησε ότι πάνω από 10% (όριο που προβλέπει ο νόμος) των υπογραφών που συγκέντρωσαν είχαν λάθη. Τα λάθη στους καταλόγους με τις 53,5 χιλιάδες υπογραφές που προσκόμισε το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ δεν ξεπέρασαν το 3%.

Να σημειωθεί ότι πριν κατέβει σ' αυτές τις εκλογές το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ είχε απευθύνει πρόταση εκλογικής συνεργασίας στο ΚΚΡΟ, που όμως απορρίφθηκε από αυτό.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ