Σάββατο 17 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα εισοδηματικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ δεν είναι ότι αποφασίζουν να δώσουν ανύπαρκτες, ουσιαστικά, αυξήσεις της τάξης του 3,5% στην εισοδηματική πολιτική. Αυτό, λίγο - πολύ, το περιμένουμε από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ...

Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι η ...βιασύνη και η έπαρση τους να τις ανακοινώνουν. Οποιοσδήποτε νιώθει ντροπή για κάτι το οποίο αποφάσισε, αν μη τι άλλο, είναι διακριτικός. Αυτοί, προφανώς, δεν ντρέπονται.

Δυο εξηγήσεις υπάρχουν για το φαινόμενο: Η μία είναι ότι δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν, πράγμα απίθανο γιατί αρκεί μια και μόνο διαίρεση για να δουν ότι σε έναν συνταξιούχο των 500 ευρώ προσφέρουν αύξηση μικρότερη από 20 ευρώ.

Η δεύτερη είναι ότι έχουν το θράσος ακόμα και τις πολιτικές έντασης της φτώχειας να προσπαθούν να τις περάσουν ως «φιλολαϊκές». Κι αυτό είναι, στην καλύτερη περίπτωση, προκλητικό.

ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ! Ο Πρόεδρος Μπους θα έχει - λέει - την ευχέρεια να αποφασίζει για ποιες ευρωπαϊκές χώρες θα απαιτείται βίζα για την είσοδο των πολιτών τους στις ΗΠΑ, και κριτήριο θα είναι η συνεργασία τους στον τομέα της τρομοκρατίας.

Κατ' αρχήν να θυμίσουμε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι στο αντιτρομοκρατικό τους δόγμα δεν τίθεται θέμα συνεργασίας των πολιτών και των λαών. Οι κυβερνήσεις συνεργάζονται μαζί τους και κυρίως οι δυνάμεις καταστολής των κυβερνήσεων αυτών.

Ειδικά μάλιστα για την Ελλάδα, αν ήταν όντως ο λαός που αποφάσιζε γι' αυτά τα πράγματα, το πιθανότερο είναι ο Αμερικανός Πρόεδρος να μην έπαιρνε ποτέ βίζα για να επισκεφθεί τη χώρα.

Οπότε ας κρατήσει ο Μπους τις ...ταξιδιωτικές διευκολύνσεις για τον εαυτό του. Ούτως ή άλλως, είναι πολύ μικρό αντίτιμο για τα εκατομμύρια που πληρώνουν οι Ελληνες φορολογούμενοι για το ΝΑΤΟ, τις αντιτρομοκρατικές συμφωνίες και όλα τα σχετικά που επιβάλλουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ