Σάββατο 17 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

«Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΠΟΔΑ»: «από εδώ και πέρα ο χρόνος μετρά ανάποδα. Είναι η ώρα να γίνει η μεγάλη κίνηση. Εχει σχηματιστεί ήδη στην κοινή γνώμη μια μεγάλη πλειοψηφία υπέρ των μεταρρυθμίσεων στα πανεπιστήμια και η κυβέρνηση εφεξής πρέπει να αναζητήσει την ημέρα που θα ανακοινώσει το νόμο. Δε βλέπω να υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για καθυστερήσεις. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή και την πολιτική που αν εκτιμήσεις λάθος τη συγκυρία και καθυστερήσεις ελάχιστα για να κάνεις την κίνησή σου, τότε το τρένο περνάει... Κι επειδή σε αυτή τη χώρα τις δεκαετίες που πέρασαν έχουμε δει πολλά τρένα να περνούν, δε θα είναι και το πιο σοφό πράγμα του κόσμου να χάσουμε άλλο ένα...» (ο Μανώλης Κοττάκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

«Η ΟΥΣΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»: «το "πράσινο φως" έδωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στις διαδικασίες κατάθεσης του νομοσχεδίου, η ουσία του οποίου συνοψίζεται σε δύο βασικές διατάξεις: Πρώτον, αλλάζει ο τρόπος λήψης της απόφασης για άρση του πανεπιστημιακού ασύλου (...) δεύτερον, το νομοσχέδιο θα υιοθετεί την ιδέα της αυτοτέλειας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΤΟ ΒΑΡΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ: «τα τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ που (κατ' εκτίμηση του Εμπορικού Συλλόγου) κόστισαν στα καταστήματα της Αθήνας τα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια, είναι σταγόνα στη συνολική επιβάρυνση της χώρας από τα κλειστά πανεπιστήμια. Σήμερα δεκάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι δε μαθαίνουν. Δεν προκόβουν. Είναι όμηροι συντεχνιών» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ: «μέχρι σήμερα οι πάντες κατηγορούσαν τους άνδρες των ΜΑΤ για απρόκλητες επιθέσεις στα συλλαλητήρια. Χτες τα πράγματα άλλαξαν. Κατά τη διάρκεια του χτεσινού εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου τα ΜΑΤ δέχθηκαν επίθεση από φοιτητές οι οποίοι ήταν εφοδιασμένοι με ξυράφια, λοστούς, πέτρες και κοπίδια, γεγονός που σημαίνει ότι ήταν προετοιμασμένοι για αιματοχυσία» (το πρώτο θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ).

ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΜΠΟΛΟΝΙΑ - ΜΠΕΡΓΚΕΝ... «η ΕΕ δεν μπορεί να παρέμβει στα εκπαιδευτικά ζητήματα της κάθε χώρας μέλους» (ο Φ. Κουβέλης στη Βουλή / ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ