Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.- Στον εισαγγελέα του Βελιγραδίου οδηγήθηκαν χτες, με την κατηγορία της δωροληψίας για την επί πληρωμή χορήγηση πανεπιστημιακών πτυχίων, η υφυπουργός Παιδείας της Σερβίας (καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κραγκούγεβατς), Εμιλία Στάνκοβιτς και άλλοι δέκα πανεπιστημιακοί καθηγητές. Η Ενωση Φοιτητών Σερβίας (SUS) δεν εξέφρασε έκπληξη, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της ότι εδώ και πολλά χρόνια καταδείκνυε τα προβλήματα διαφθοράς «σε όλα τα σερβικά πανεπιστήμια».

ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ.- Την πρόθεση να απολύσει 3.700 εργαζόμενους μόνο στη Γερμανία φέρεται να είναι η αεροναυπηγική εταιρεία «Airbus», στο πλαίσιο του λεγόμενου προγράμματος εξυγίανσής της, σύμφωνα με το πρακτορείο «Ρόιτερς», που επικαλείται χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Βέζερ Κούριερ». Συνολικά, εκτιμάται ότι θα καταργηθούν 10.000 θέσεις εργασίας στην «Airbus».

ΚΙΕΒΟ.- Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας απέρριψε χτες τον υποψήφιο για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών Βολοντιμίρ Ορίζκο, τον οποίο είχε προτείνει ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βίκτορ Γιουσένκο.

ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ.- Η κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης του 1992, Ριγομπέρτα Μεντσού, ανακοίνωσε χτες πως θα είναι υποψήφια της αριστεράς για την προεδρία στις προσεχείς εκλογές της 9ης Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ