Τρίτη 27 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Αιφνιδιαστική άφιξη Τσένι

Αυξάνουν τη στρατιωτική τους παρουσία Βρετανία, Τουρκία, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής δύναμης

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Σήμερα θα γίνει τελικά η συνάντηση του Αμερικανού αντιπροέδρου με τον αχυράνθρωπο Αφγανό «Πρόεδρο», Χαμίντ Καρζάι, που αναβλήθηκε, χτες το βράδυ, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που επικρατεί στην περιοχή της αφγανικής πρωτεύουσας. Ο Ντικ Τσένι έφθασε, χτες, στην αμερικανική βάση Μπαγκράμ, λίγα χιλιόμετρα από την Καμπούλ, έχοντας ολοκληρώσει τις επαφές του με την πακιστανική ηγεσία, στην οποία άσκησε πιέσεις για λήψη περαιτέρω μέτρων προκειμένου να ανακοπεί η ροή ενόπλων προς το Αφγανιστάν και να παταχτεί «κάθε δραστηριότητα της Αλ Κάιντα».

Ανάλογα αναμένεται να είναι τα θέματα που θα κυριαρχήσουν και στη συνάντηση με τον Καρζάι, όπως, επίσης, η αντιμετώπιση της προαναγγελλόμενης ως «εαρινής επίθεσης» των Ταλιμπάν, καθώς και «η πορεία ανοικοδόμησης της χώρας». Οι ΗΠΑ διατηρούν 27.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν, εκ των οποίων οι 15.000 συμμετέχουν στη ΝΑΤΟική δύναμη που έχει αναπτυχθεί στη χώρα, των 35.000 ανδρών.

Χτες, το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι αποστέλλει άλλους 1.400 Βρετανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν, ενώ άλλους 200 αποστέλλει και η Τουρκία, της οποίας οι στρατιώτες θα φθάσουν, έτσι, τους 1.000. Οι επισκέψεις του Τσένι σε Πακιστάν και Αφγανιστάν δεν είχαν ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ