Σάββατο 3 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Τείνουν να καταργήσουν και τα ...μαθηματικά

Θυμάστε τον πομπώδη τρόπο που τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπάθησαν να παρουσιάσουν τους 1.000 πρασινορόζ πανεπιστημιακούς που θέλουν «ανοιχτά» πανεπιστήμια, ρίχνοντας τόνους λάσπης στο φοιτητικό κίνημα και στους «σκληροπυρηνικούς» συναδέλφους τους; Με παντιέρα έναν πρώην πρύτανη περιφερειακού πανεπιστημίου, ο οποίος συμμετέχει στην επιτροπή - φάντασμα για την αξιολόγηση των πανεπιστημίων, έναν συνταξιούχο καθηγητή και τ. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και τον πασίγνωστο «πολυπολιτισμικό» καθηγητή της ιστορίας που είναι ο προστάτης του εκτρωματικού βιβλίου της ΣΤ΄ του Δημοτικού, διοργάνωσαν εκδήλωση για το νόμο - πλαίσιο. Πόσοι παρευρέθηκαν; Δεν ξεπέρασαν οι ακροατές - ανησυχούντες τους 100 πολλοί από τους οποίους ήταν μέλη της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Αν στα γήπεδα η ιαχή «πού 'ναι η μπάλα» ακούγεται όταν ο αντίπαλος είναι ανύπαρκτος, στην περίπτωσή τους θα αντιστοιχούσε «πού 'ναι οι 1.000;».

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Το σουηδικό μοντέλο

Ο προϋπολογισμός του 2007 στη Σουηδία δεν προβλέπει την παραμικρή χρηματοδότηση για το Ινστιτούτο Υγείας και Ασφάλειας της χώρας. Αποτέλεσμα, που είχε τον ξεσηκωμό εργαζομένων και ερευνητών. Είδατε το μοντέλο που οραματίζονται οι κ.κ. Καραμανλής και Παπανδρέου;

Πράσινη Χημεία

8 με 10 Μάρτη στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστήμιου Πάτρας διεξάγεται το 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο για την πράσινη χημεία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η θεματολογία καλύπτει τους τομείς της έρευνας, της βιομηχανίας και της εκπαίδευσης.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας, τ. 29

Κυκλοφόρησε η τριμηνιαία έκδοση του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας με κύριο θέμα τις μεθόδους εκτίμησης των κινδύνων που υπάρχουν σε χώρους με αμιαντούχα υλικά. Στο ίδιο τεύχος μπορείτε να διαβάσετε την παρουσίαση αποτελεσμάτων κλαδικών μελετών για τους κινδύνους στον κλάδο των διοικητικών υπηρεσιών, των τηλεφωνικών κέντρων και της χημικής βιομηχανίας. Επίσης, υπάρχουν κείμενα για την επίδραση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία των κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων και πολλές ειδήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ