Σάββατο 3 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τιμή στους μαχητές του ΔΣΕ

Εκδήλωση της ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ

Ο αγώνας για τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική πρόοδο, για τη λαϊκή εξουσία, συνεχίζεται, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές, τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και τους απογόνους τους, τις νεότερες γενιές. Αυτό το μήνυμα αναδείχτηκε από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο της Φλώρινας, για τα 60χρονα του ΔΣΕ.

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ, παραβρέθηκαν πολιτικοί πρόσφυγες από την ΠΓΔΜ. Μίλησαν ο Γ. Μούλης, γραμματέας της ΝΕ Φλώρινας και η Β. Φώτεβα, εκ μέρους των μαχητών του ΔΣΕ και των άλλων αγωνιστών που εξακολουθούν να ζουν στην αναγκαστική προσφυγιά. Ακολούθησε πορεία μέχρι το «λάκκο» της Φλώρινας, τον ομαδικό τάφο όπου θάφτηκαν, ακόμη και ζωντανοί τραυματίες και νεκροί, 850 μαχητές του ΔΣΕ που συμμετείχαν στη μάχη της Φλώρινας το Φλεβάρη του 1949.

Σ' αυτόν το χώρο στις 12 Μάρτη 2006, οι κομμουνιστές έστησαν ένα μνημείο για να μαρτυρά τη θυσία των σταυραετών του ΔΣΕ και τη βαρβαρότητα του αστικού κράτους. Ενόχλησε όμως τους σύγχρονους υποτακτικούς του, που λίγες ημέρες μετά κατέστρεψαν το μνημείο. Αργότερα οι ιδιοκτήτες περιέφραξαν και το χώρο ώστε να αποτρέψουν κάθε πρόσβαση. Μάταια. Οι κομμουνιστές και οι άλλοι αγωνιστές, οι πολιτικοί πρόσφυγες, ξεπέρασαν τα εμπόδια. Και ολοκλήρωσαν τη φετινή εκδήλωση τιμής με την κατάθεση στεφάνων μέσα στο χώρο, πάνω στα χώματα που σκεπάζουν τα λείψανα των συντρόφων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ