Σάββατο 3 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λιγοστεύουν συνεχώς οι μόνιμοι εργαζόμενοι στους Δήμους

Στη διεύρυνση της μερικής απασχόλησης στους Δήμους προχωρά η κυβέρνηση, καθώς στις υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα όπου εφαρμόζεται το εν λόγω καθεστώς προστίθενται και «οι υπηρεσίες που παρέχονται σε φορείς αρμόδιους για την απασχόληση και την ανεργία», δηλαδή ΟΤΑ όπου λειτουργούν δημοτικά γραφεία ενημέρωσης για την απασχόληση, κλπ. Παράλληλα, προκειμένου για την απρόσκοπτη εφαρμογή του αντεργατικού αυτού μέτρου, καταργείται η διάταξη που προέβλεπε ότι οι αρμόδιοι για πρόσληψη προσωπικού μερικής απασχόλησης φορείς υποβάλλουν επιχειρησιακά σχέδια με τα αιτήματά τους μια φορά κάθε δύο χρόνια. Αυτό θα γίνεται από κάθε φορέα πέντε μήνες πριν τη λήξη του προγράμματος που ήδη εφαρμόζουν.

Την ίδια ώρα, όπως σημειώνεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, στις θέσεις μερικής απασχόλησης δεν έχουν πια προτεραιότητα οι άνεργοι από ομαδικές απολύσεις ή κλείσιμο επιχειρήσεων. Αυτοί θεωρούνται ως «χωριστή κοινωνική ομάδα», για την οποία οι φορείς καταρτίζουν ειδικά επιχειρησιακά σχέδια.

Κατά τα άλλα, στις ομάδες ανέργων ή πολιτών, που θα επιλέγονται για την κάλυψη θέσεων μερικής απασχόλησης, προστίθενται οι τρίτεκνοι και τα παιδιά τρίτεκνων οικογενειών, ενώ εισάγεται το κριτήριο της εντοπιότητας.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί με μερική απασχόληση 9.646 εργαζόμενοι σε 1.164 φορείς σε όλη τη χώρα. Αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά σε βάρος του δικαιώματος στη σταθερή και μόνιμη δουλιά, υπέρ της διαιώνισης της εργασιακής ομηρίας από κυβερνήσεις και τοπικούς άρχοντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ