Σάββατο 3 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Την καύση προωθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Στις ευθύνες τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ για την καθυστέρηση της επίλυσης του προβλήματος των σκουπιδιών, αναφέρθηκε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση σχετικής Επερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής είπε ότι η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο με ευθύνη των δύο κομμάτων, τα οποία εντέλει αποσκοπούν στο να οδηγήσουν την επίλυση του προβλήματος στην απαράδεκτη λύση της «καύσης». Ηδη, είπε, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης με δηλώσεις τους κατά καιρούς έχουν προετοιμάσει τον κόσμο για τη λύση της «καύσης», την οποία αποκαλούν ως μία από τις «σύγχρονες μεθόδους λύσης», ενώ στην πρόταση αυτή δεν αντιδρά ούτε η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων.

Η λύση της «καύσης», είπε ο Αντ. Σκυλλάκος, έχει αποδειχθεί ότι είναι επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον, αφού δημιουργεί απόβλητα και απελευθερώνει επικίνδυνους ρύπους στην ατμόσφαιρα. Εκτός των άλλων, κατήγγειλε, η λύση αυτή θα οδηγήσει σε πλήρη εξάρτηση από μία πολυεθνική η οποία θα αναλάβει το έργο. Στη χώρα μας, είπε, προωθείται η «καύση», σε μία περίοδο που χώρες της Ευρώπης, που την ακολουθούσαν, προχωρούν σε απεξάρτηση από αυτή τη μέθοδο.

Εμείς, τόνισε, προτείνουμε τη «μηχανική ανακύκλωση», πρόταση που εκτός των άλλων θα αφήνει πολύ λίγες ποσότητες για τους ΧΥΤΑ.

Οι εκπρόσωποι τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΠΑΣΟΚ δε δεσμεύτηκαν ότι δε θα συμφωνήσουν στη λύση της «καύσης». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρ. Λοβέρδος είπε ότι το κόμμα του δεν αποκλείει καμία «σύγχρονη μέθοδο», στην οποία συμπεριέλαβε και την «καύση», ενώ ο Πρ. Παυλόπουλος είπε πως στη λύση του προβλήματος των σκουπιδιών θα δραστηριοποιηθεί και η ιδιωτική πρωτοβουλία - κερδοσκοπία, αφού ανέφερε ότι θα προωθηθούν λύσεις με τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ