Πέμπτη 1 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέες ισραηλινές εισβολές σε Τζενίν - Νάμπλους

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΤΖΕΝΙΝ.-

Με σταθερό ρυθμό συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Δυτική Οχθη με το πρόσχημα της «αναζήτησης υπόπτων». Χτες, ομάδα των ισραηλινών μυστικών δυνάμεων εισέβαλε στην Τζενίν, όπου σκότωσε 2 νεαρούς μαχητές της «Τζιχάντ» σε ενέδρα καθώς και έναν διερχόμενο αυτοκινητιστή. Η εισβολή προκάλεσε την οργή της ισλαμιστικής οργάνωσης που ορκίστηκε, σε ανακοίνωσή της, να «απαντήσει» στην ισραηλινή πρόκληση.

Νέα ισραηλινή εισβολή, όμως, σημειώθηκε, νωρίς το πρωί, και στη Νάμπλους, από όπου το απόγευμα της Τρίτης, είχε αποχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος των ισραηλινών δυνάμεων που βρισκόταν εκεί από την Κυριακή. Επίκεντρο της νέας αυτής ισραηλινής επιχείρησης είναι, ως συνήθως, η Παλιά Πόλη, όπου κατοικούν 30.000 - 50.000 άνθρωποι. Επιβλήθηκε, πάλι, απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ στρατιωτικά οχήματα έχουν αποκλείσει τις βασικές οδικές αρτηρίες και διεξάγονται έρευνες από σπίτι σε σπίτι.

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και ο πρωθυπουργός Χανίγια, καταδίκασαν τις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιχειρήσεις, χαρακτηρίζοντάς τες προκλήσεις. Τόνισαν, στις χωριστές τους δηλώσεις, ότι με τον τρόπο αυτό η ισραηλινή ηγεσία προσπαθεί να υποσκάψει τις προσπάθειες ενότητας των παλαιστινιακών οργανώσεων.

Ενταση και στην Ιερουσαλήμ

Η ισραηλινή αστυνομία εμπόδισε, χτες, τη διεξαγωγή συνέντευξης Τύπου από τους επικεφαλής της χριστιανικής και της μουσουλμανικής κοινότητας της Ιερής Πόλης, οι οποίοι είχαν την πρόθεση να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία τους για τις ανασκαφές που διεξάγονται στα όρια της Πλατείας των Τεμένων. Η συνέντευξη Τύπου είχε προγραμματιστεί να γίνει σε μεγάλο ξενοδοχείο της Ιερουσαλήμ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να δώσουν κάποια συγκεκριμένη αιτιολογία, παρεμπόδισαν τη διεξαγωγή της και στη συνέχεια και τη μεταφορά της σε άλλο ξενοδοχείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ