Πέμπτη 1 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ - ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ
Ανοιχτή ραδιοφωνική συνομιλία

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

«Κερδίζω έδαφος. Νιώθω ότι έχω περισσότερη ενέργεια, περισσότερη δύναμη, περισσότερο χρόνο για μελέτη. Ξανάγινα μαθητής» υπογράμμισε χτες το πρωί ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο σε ζωντανή 30λεπτη ραδιοφωνική συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, κατά τη διάρκεια του ραδιοφωνικού προγράμματος «Αλο Πρεσιντέντε».

Ο Φιντέλ Κάστρο και ο Ούγκο Τσάβες μίλησαν για τα θέματα της υγείας του, για τις διεθνείς εξελίξεις και τη διαδικασία που πραγματοποιείται στη Βενεζουέλα, ενώ ο Κουβανός ηγέτης εξέφρασε ευγνωμοσύνη για «τα δείγματα στοργής και δύναμης» που του έχει δώσει.

Επισημαίνοντας το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι είναι ευγνώμονες στον Ούγκο Τσάβες που δίνει πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του, ο Κουβανός ηγέτης πρόσθεσε ότι ο κόσμος «δεν μπορεί να συνηθίσει να με ακούει κάθε μέρα. Ζητώ από όλους να έχουν υπομονή και να είναι ήρεμοι». Επισήμανε μάλιστα ότι «είμαι χαρούμενος, όλοι είναι ήρεμοι και η χώρα σημειώνει σημαντική πρόοδο, και επίσης ζητώ ηρεμία για να εκπληρώσω τα νέα μου καθήκοντα».

Στο τέλος της συνομιλίας τους, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας τόνισε ότι «θα κερδίσουμε χρόνο και θα κερδίσουμε τη μάχη για τη ζωή», ενώ και οι δύο μαζί τόνισαν «πατρίδα ή θάνατος. Θα νικήσουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ