Πέμπτη 1 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ
Τα πανεπιστήμια θα λειτουργούν σαν επιχειρήσεις

Η τοποθέτηση της υπουργού Παιδείας ότι οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι απόρροια της Συνθήκης του Μάαστριχτ και των συμφωνιών της Λισαβόνας και της Μπολώνια, επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν μπορούν να αποστούν από τις διεθνείς συμφωνίες που έχουν συνυπογράψει.

Την καίρια αυτή αλήθεια υπογράμμισε στην παρέμβασή του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για το νόμο - πλαίσιο, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης. Κατήγγειλε ότι τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και αυτές του ΠΑΣΟΚ κρύβουν από το λαό ότι η σημερινή κατάσταση στην Παιδεία είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν εδώ και πάνω από 30 χρόνια.

Αποτέλεσμα, είπε, είναι οι λαϊκές οικογένειες να επιβαρύνονται με χιλιάδες ευρώ για τη μόρφωση των παιδιών τους και γι' αυτό το λόγο είναι επιτακτική η ανάγκη μιας μεταρρύθμισης που θα ενισχύει τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία και όχι να μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις.

Τα κόμματα, τόνισε, πρέπει να μιλάνε καθαρά και γι' αυτό το ΚΚΕ τάσσεται κατά συγκεκριμένων πολιτικών, ανεξάρτητα από το ποιος κάθε φορά τις εφαρμόζει. Περιγράφοντας χαρακτηριστικά τις επιδιώξεις της κυβέρνησης με το νόμο - πλαίσιο και την τοποθέτηση στα πανεπιστήμια μάνατζερ, είπε ότι πλέον τα ΑΕΙ θα έχουν «τον Βουρλούμη τους» (σ.σ. ο διοικητής του ΟΤΕ) που θα καθοδηγεί τη σύνδεσή τους με τις επιχειρήσεις και τους χορηγούς.

Χτες το βράδυ το νομοσχέδιο για τις αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία ψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή από τους κυβερνητικούς βουλευτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ