Πέμπτη 1 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ
Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας

Τους ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς της κυβέρνησης και των «συμμάχων» της, περί «μειοψηφιών που αντιδρούν» και περί «κουρασμένου φοιτητικού κινήματος» αποκάλυψαν χτες το απόγευμα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, φοιτητές και σπουδαστές, παραθέτοντας στοιχεία από τις αγωνιστικές αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα.

«Η κυβέρνηση του 41% μιλάει για μειοψηφία φοιτητών», υπογράμμισε ο Θεοδόσης Μπενάτος, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων. «Επιτέλους, ας σταματήσει η ταύτιση της κυβερνητικής παράταξης με την πλειοψηφία των φοιτητών». Στη συνέχεια, κατήγγειλε τη μεταφορά της συζήτησης από την ουσία των δίκαιων αιτημάτων στο δήθεν «κόστος» των χαμένων διδακτικών ωρών, λέγοντας ότι «όλους αυτούς τους μήνες δεν αγωνιζόμαστε από εμμονή ή βίτσιο, αλλά επειδή προωθείται ό,τι χειρότερο έχει προωθηθεί τα τελευταία χρόνια. Ενας νόμος που μας λέει ότι για να σπουδάσουμε πρέπει είτε να εργαζόμαστε, ή να πληρώνουμε, ή να καταχρεωθούμε».

Εκ μέρους των σπουδαστών των ΤΕΙ, ο Γιάννης Τσόλης ξεκαθάρισε: «Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας. Παλεύουμε για πτυχία που θα μας εξασφαλίζουν δουλιά με αξιοπρέπεια». Τέλος, καταδικάστηκε η προχτεσινή τραμπούκικη επίθεση στελεχών της ΔΑΠ στην Πάντειο. «Αποδείχτηκε ποιοι υπονομεύουν το άσυλο, ποιοι καταστρέφουν τις υποδομές του Πανεπιστημίου», τόνισαν οι φοιτητές.

Χτες στελέχη της ΔΑΠ επιδίωξαν να επιβάλουν την κυβερνητική θέση και στη Νομική. Απέτυχαν, καθώς στη χτεσινή του γενική συνέλευση ο σύλλογος φοιτητών της Νομικής ανανέωσε την αγωνιστική του απόφαση με 320 ψήφους υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων, έναντι 250 που πήρε η πρόταση της ΔΑΠ. Μάλιστα, στη συνέλευσή τους οι φοιτητές της Νομικής, ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους το 1973, έδωσαν όρκο συνέχισης του αγώνα.

Οπως αναφέρει ο σύλλογος φοιτητών, «η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε ήρεμα και ό,τι ακολούθησε μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης έξω από τη σχολή δεν έχει σχέση με τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος και τις διεκδικήσεις του. Το φοιτητικό κίνημα θα περιφρουρήσει τον αγώνα του, δε θα δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση για να το δυσφημίζει και να το συκοφαντεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ