Σάββατο 3 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ
Καταδικάζουμε την επίθεση σε βάρος των αγωνιζόμενων φοιτητών - σπουδαστών

Το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχονται οι φοιτητές και οι σπουδαστές από μερίδα εκδοτών - σχολιαστών και δημοσιογράφων, στα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης και σε τηλεοπτικές εκπομπές σχετικές με το ζήτημα της Παιδείας, όπου καλούνται.

«Οι εν λόγω εκδότες και δημοσιογράφοι, σημειώνει, στην προσπάθειά τους να συκοφαντήσουν τον πανεκπαιδευτικό αγώνα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νέο νόμο - πλαίσιο και να δημιουργήσουν "κοινωνικά αντανακλαστικά" σε βάρος του φοιτητικού κινήματος και συνολικά κατά των νεολαιίστικων και λαϊκών αγώνων, χρησιμοποιούν κάθε μέσο: Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, επιτίθενται χυδαία στους φοιτητές - σπουδαστές και με ύφος ανακριτή προσπαθούν να εκμαιεύσουν ομολογία ενοχής για το γεγονός ότι επί τόσους μήνες το φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα, με αποφάσεις μαζικών Γενικών Συνελεύσεων, μαζί με μαθητές, εργαζόμενους και άλλα λαϊκά στρώματα δίνουν τη μάχη ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ.

Είναι φανερό ποια συμφέροντα εξυπηρετούν οι εντεταλμένοι εκδότες και δημοσιογράφοι. Εχουν αναλάβει ρόλο υπερασπιστή της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που θέλουν με κάθε τρόπο να προχωρήσει ο πυρήνας της αντιδραστικής μεταρρύθμισης στην εκπαίδευση. Τους φοβίζει το κίνημα και η δυναμική του, το γεγονός ότι συμβάλλει στη δημιουργία προϋποθέσεων για κλιμάκωση της πάλης στο κρίσιμο μέτωπο της Παιδείας και όχι μόνο.

Το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο να καταδικάσουν τους καλοθελητές που, στο όνομα της υπεράσπισης της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, που προωθούν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, καταλύουν κάθε έννοια δημοκρατικής ενημέρωσης και δεοντολογίας. Καλεί σε συμμετοχή στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται με αποφάσεις των φοιτητικών - σπουδαστικών συλλόγων και άλλων φορέων και στις πρωτοβουλίες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για τα θέματα της Παιδείας. Μαζί με όλο το λαό να απαιτήσουμε: Εξω οι εταιρείες από τις σχολές, ενιαία δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική (2011-11-18 00:00:00.0)
Παγκρήτια κινητοποίηση αύριο στο Ρέθυμνο (2010-10-22 00:00:00.0)
Κριτήριο ψήφου η συνολική επίθεση στο λαό (2010-05-07 00:00:00.0)
Σήμερα συγκροτείται η Γραμματεία Πάτρας του ΜΑΣ (2009-12-16 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια σε κάθε πόλη (2009-11-24 00:00:00.0)
ΑΜΕΙΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για δημόσια δωρεάν Παιδεία (2007-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ