Τετάρτη 7 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εργασιακής ομηρίας συνέχεια στο ΥΠΠΟ

Το Θέατρο του Διονύσου, από την Ακρόπολη
Το Θέατρο του Διονύσου, από την Ακρόπολη
Το τεράστιο πρόβλημα των συμβασιούχων θέτει Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντώνη Σκυλλάκου στον υπουργό Πολιτισμού, επικεντρώνοντας στις συνέπειες της συνεχιζόμενης - από όλες τις κυβερνήσεις - αντεργατικής πολιτικής.

Ο βουλευτής σημειώνει ότι το 2007 «ολοκληρώνεται το 24μηνο εργασίας, που (κατά το ΠΔ 164/04) αποτελεί το όριο παραμονής στην εργασία της πλειοψηφίας των συμβασιούχων», στο ΥΠΠΟ και γενικότερα. «Το ΚΚΕ έχει ταχθεί υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας, με πλήρη δικαιώματα για όλους τους συμβασιούχους, χωρίς προϋποθέσεις. Η άρνηση της κυβέρνησης να υιοθετήσει αυτό το αίτημα δημιουργεί το πρόβλημα». Προσθέτει ότι, αν απολυθούν οι συμβασιούχοι, το ΥΠΠΟ «θα στερηθεί ενός μεγάλου αριθμού ειδικευμένου προσωπικού με τεράστια πείρα, που χωρίς αυτό δε θα παρέχονται οι εντελώς απαραίτητες υπηρεσίες που έχει ανάγκη το υπουργείο» και θα προσλάβει νέους και άπειρους για το έργο «ανακυκλώνοντας το πρόβλημα της ομηρίας».

Ο βουλευτής επισημαίνει και το μεγάλο πρόβλημα των 800 αμειβομένων από το Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων Εκτέλεσης Αρχαιολογικού Εργου, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι τρεις μήνες, «ενώ εκατοντάδες άλλοι συμβασιούχοι στο υπουργείο παραμένουν απλήρωτοι για δύο μήνες περίπου». Ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό πώς θα αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα.

Πάντως, χθες, απαντώντας σε ερώτηση του «Ρ» για τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στην αναστήλωση του Θεάτρου Διονύσου, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και να σταματήσει αυτό το σημαντικότατο έργο αναστήλωσης - συντήρησης, ο υπουργός δήλωσε ...«ανενημέρωτος»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ