Πέμπτη 8 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ερευνα για τις εκπτώσεις

Να μεσολαβούν από 15 μέχρι 20 μέρες ανάμεσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και στην έναρξη των εκπτώσεων ζητά το 47% των ερωτηθέντων που πήραν μέρος σε δειγματοληπτική έρευνα, που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος του Πειραιά σε 120 εμπορικές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής. Ενα ποσοστό της τάξης του 37% ζητά οι εκπτώσεις να ξεκινούν αμέσως μετά τα Φώτα, ενώ το 17% των ερωτηθέντων απάντησε πως θα ήταν σκόπιμο οι εκπτώσεις να ξεκινούν ένα μήνα μετά τα Φώτα. Οσον αφορά στη διάρκεια των εκπτώσεων οι απαντήσεις ποικίλλουν με μεγαλύτερα ποσοστά εκείνο της τάξης του 33% που απάντησε 45 ημέρες, 30% απάντησε 30 ημέρες και 24% 35 ημέρες.

Για τις θερινές εκπτώσεις το 48% των ερωτηθέντων εμφανίστηκε να προτιμά να ξεκινούν στα μέσα του Ιούλη, 21% στις αρχές Αυγούστου, 15% στα τέλη Ιούλη και 14% στα μέσα Αυγούστου. Για τη διάρκειά τους, το 38% όσων συμμετείχαν στην έρευνα προτιμά οι θερινές εκπτώσεις να διαρκούν 45 ημέρες, το 32% 30 ημέρες και ένα ποσοστό της τάξης του 11% δήλωσε ότι θα ήθελε να διαρκούν 40 ημέρες.

Τέλος, στην ερώτηση πώς κινήθηκαν οι εισπράξεις τους την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, το 33% των ερωτηθέντων δήλωσε πως είχε μείωση του τζίρου, το 23% ότι κινήθηκε στα ίδια πάνω - κάτω με τα περσινά επίπεδα και το 23% ότι είχε μικρότερη ή μεγαλύτερη άνοδο του τζίρου του. Αξιοσημείωτη πάντως ως προς τη σκοπιμότητά της είναι η εκτίμηση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά ότι τα παραπάνω ποσοστά δείχνουν ότι η πλειοψηφία των εμπόρων της πόλης είναι ευχαριστημένοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ