Παρασκευή 9 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνεχίζουν μαχητικά

Στο πλευρό των συμβασιούχων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Φοιτητές, σπουδαστές κι εκπαιδευτικοί διατράνωσαν χτες στη Θεσσαλονίκη την αντίθεσή τους στο νόμο - πλαίσιο κι απαίτησαν πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ.

Μαχητικό συλλαλητήριο από φοιτητικούς συλλόγους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη, με δυναμική συμμετοχή των σπουδαστών των ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και των Σερρών. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο νωρίς το μεσημέρι και στη συνέχεια πραγματοποίησαν δυναμικό συλλαλητήριο στις οδούς Τσιμισκή κι Εγνατία, καταλήγοντας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Εντυπωσιακά ήταν τα πανό και οι πικέτες των σπουδαστικών συλλόγων των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Σερρών, με συνθήματα για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών και κατά της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης. Συνθήματα όπως: «Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό», «Οχι Παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς», φώναζαν αλλεπάλληλα οι διαδηλωτές.

Νωρίτερα, πριν τη διαδήλωση, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πραγματοποίησαν συναυλία αλληλεγγύης στους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς (διδακτικό, ερευνητικό και εργαστηριακό προσωπικό) που απασχολούνται στα Τμήματα του Πανεπιστημίου και πετιούνται στο δρόμο, απλήρωτοι, διότι το Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΣ) θεωρεί μη νόμιμη την απασχόλησή τους. Οπως επικαλείται στο σκεπτικό του το ΕΣ, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί, που επαναπροσλήφθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβρη, έχουν συμπληρώσει τα τρία χρόνια απασχόλησης που προβλέπει ως ανώτατο χρονικό όριο το ΠΔ 407 μέσω του οποίου έχουν προσληφθεί.

Κινητοποιήσεις δυναμικές έγιναν και στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα. Στην Κοζάνη πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στην πλατεία και στη Φλώρινα έκαναν πορεία με αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων Δασκάλων και Βαλκανικών Σπουδών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ