Παρασκευή 9 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΟΜΟΣ - ΠΛΑΙΣΙΟ
Να τον καταργήσει ο λαός στην πράξη!

Ψηφίστηκε χτες στη Βουλή

Την ώρα που οι χιλιάδες διαδηλωτές έφταναν χτες έξω από τη Βουλή, μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας οι βουλευτές της ΝΔ επικύρωναν με ονομαστική ψηφοφορία την έγκριση επί της αρχής του αντιδραστικού νόμου πλαίσιο.

Στην ψηφοφορία που πήραν μέρος 281 βουλευτές, υπέρ του νόμου ψήφισαν 163 βουλευτές της ΝΔ και ο ανεξάρτητος αλλά εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ Στ. Μάνος και κατά 117 βουλευτές (ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΠΑΣΟΚ).

Αμέσως μετά την ψηφοφορία ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, υπενθύμισε τη θέση του Κόμματος για την αποχώρηση από τη συζήτηση των άρθρων του νόμου, ο οποίος, όπως τόνισε, κινείται σε σαφή αντιδραστική κατεύθυνση. Ολες τις μέρες της συζήτησης, είπε, οι βουλευτές του ΚΚΕ έδωσαν τη μάχη με τις θέσεις του Κόμματος και ανέλυσαν τις αντιεκπαιδευτικές προβλέψεις του νόμου, ο οποίος θα είναι καλός για τα παιδιά «των εχόντων και κατεχόντων» αλλά καταστρεπτικός για τα υπόλοιπα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Ο βουλευτής υπενθύμισε ότι η ψήφιση ενός νόμου από τη Βουλή δε σημαίνει ότι αυτός γίνεται αυτόματα αποδεκτός και από την κοινωνία. Εμείς, τόνισε, θα καλέσουμε το λαό να μην τον κάνει αποδεκτό και να τον καταργήσει στην πράξη αλλά και να απορρίψει παραπλήσιες προτάσεις που γίνονται από άλλα κόμματα.

Την αποχώρησή του από τη συζήτηση των άρθρων ανακοίνωσε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Μ. Παπαϊωάννου, με κύριο επιχείρημα ότι η κυβέρνηση δε δέχτηκε τις προτάσεις που κατέθεσε το κόμμα του.

Απαντώντας η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι οι «γενικόλογες» προτάσεις που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου «είναι σε γενικές γραμμές στην κατεύθυνση που νομοσχεδίου της κυβέρνησης» και είπε ότι θα τις εξέταζε εάν ερχόταν ως τροπολογίες.

Μετά την αποχώρηση των βουλευτών όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης οι κυβερνητικοί βουλευτές ολοκλήρωσαν το απόγευμα την ψήφιση και των άρθρων του νομοσχεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ