Παρασκευή 16 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
Με εξορμήσεις και συσκέψεις συνεχίζεται η μάχη

Προχωρούν οι προετοιμασίες των ταξικών δυνάμεων για την επιτυχία της κινητοποίησης

Από τα συλλαλητήρια των ταξικών συνδικάτων την περασμένη Πέμπτη
Από τα συλλαλητήρια των ταξικών συνδικάτων την περασμένη Πέμπτη
Με εξορμήσεις και περιοδείες στους τόπους δουλιάς, αλλά και με πλατιές συσκέψεις ανά συνδικάτο, συνεχίζεται και κλιμακώνεται σε όλη τη χώρα η μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 29 του Μάρτη, με αιχμή τις κλαδικές συμβάσεις, που έχουν κηρύξει 8 Ομοσπονδίες εργαζομένων και δεκάδες Εργατικά Κέντρα και σωματεία. Στις απεργιακές αποφάσεις προστέθηκε αυτή του Σωματείου Γυμναστών - Προπονητών Ν. Αττικής, που ήδη πραγματοποιεί εξορμήσεις σε Γυμναστικούς Συλλόγους και γυμναστήρια.

Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας» καλεί στη Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 21 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48, 2ος όροφος). Με ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καλεί στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, ορίζοντας στην Αθήνα το ραντεβού της προσυγκέντρωσης στις 9 π.μ. στα γραφεία του (Σαπφούς 10).

Οι εξορμήσεις των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα, για την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, συνεχίζονται σήμερα στο Συνεταιρισμό της ΔΕΗ, στα ΤΕΦΑΑ και το κατάστημα του Χυτήρογλου στη Μητροπόλεως. Επίσης εξορμήσεις θα γίνουν: 17/3, στο «Χόντος» της Ομόνοιας και στο «Μάκρο» (Ρέντη). 19/3, στην Ερμού και την Αιόλου (κέντρο της Αθήνας), στο «Τζόε Βιντέζ» στο Περιστέρι. 20/3, στα εμπορικά καταστήματα της Ν. Ιωνίας και στις 21/3 στο Ν. Ηράκλειο, καθώς επίσης στα ΤΕΦΑΑ και στον «Πανιώνιο ΓΣ». 22/3, στο Κολωνάκι και το «Αττικα». 23/3, στο «Φωκά» και τα υπόλοιπα καταστήματα της Σταδίου. 24/3, στη Νέα Σμύρνη. 26/3, στο ΟΑΚΑ.

Με απειλές και την κλήση της Αστυνομίας επιχείρησε προχτές η εργοδοσία της ιδιωτικής εταιρείας «Τελεπερφόμανς» στην Καλλιθέα να εμποδίσει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Αττικής να κάνει περιοδεία στο χώρο δουλιάς ενόψει της απεργίας. Ομως η αγωνιστική επιμονή των συνδικαλιστών ανάγκασε την εργοδοσία να υποχωρήσει. Οι συνδικαλιστές μπήκαν στο χώρο δουλιάς, μοίρασαν ανακοινώσεις για την απεργία και μίλησαν για τη σημασία της συσπείρωσης των εργαζομένων του κλάδου στο Συνδικάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ