Παρασκευή 16 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΝΤΟΠΟΡΩΝ
Αποθρασυμένοι οι εφοπλιστές

Εντελώς αποθρασυμένοι από τη φιλοεφοπλιστική πολιτική των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και την τακτική του συμβιβασμού και της συναίνεσης της πλειοψηφίας της ΠΝΟ, εμφανίστηκαν οι ποντοπόροι εφοπλιστές κατά την προχτεσινή πρώτη διαπραγματευτική συνάντηση της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ναυτεργατών σε αυτή την κατηγορία πλοίων για το 2007.

Οι εφοπλιστές απαξίωσαν να συζητήσουν για κάποιο ποσοστό αύξησης. Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα νέα σκληρά αντιναυτεργατικά μέτρα της ΝΔ με τη μείωση των οργανικών συνθέσεων στα ποντοπόρα πλοία, αφήνοντας σε κάθε πλοίο από 4 έως 6 Ελληνες ναυτεργάτες, και ξεκαθάρισαν ότι δεσμεύονται μόνο για Ελληνα πλοίαρχο, ότι δεν είναι αυτοί οι υπεύθυνοι για τα τεράστια ελλείμματα του ΝΑΤ, αποφάνθηκαν πως δεν υπάρχει ανεργία στον κλάδο, ότι αυτοί που εμφανίζονται ως άνεργοι δεν είναι ναυτεργάτες και πολλά ακόμα!

Η ΠΕΜΕΝ και ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» με δελτίο Τύπου επισημαίνουν ότι οι εφοπλιστές, εκτός από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας βρήκαν, «για άλλη μια φορά, συμπαραστάτες για την ανώδυνη υλοποίηση των αντιναυτεργατικών μέτρων και την πλειοψηφία της ΠΝΟ». Είναι ενδεικτικό ότι παρά τις προκλήσεις των εφοπλιστών, οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της ΠΝΟ διαπίστωσαν ότι «πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος»! Τέλος, καλούν τους ναυτεργάτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να συντονίσουν τα βήματά τους με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην απεργιακή κινητοποίηση στις 29 του Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ