Παρασκευή 16 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απέλυσαν συνδικαλίστρια στον αποτεφρωτήρα

Σε παράνομη και τρομοκρατική συνδικαλιστική απόλυση προχωράει η εργοδοσία του ιδιωτικοποιημένου πλέον αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών αποβλήτων στη χωματερή των Ανω Λιοσίων. Εχοντας αναλάβει και επίσημα τη λειτουργία του αποτεφρωτήρα από τον ΕΣΔΚΝΑ, επιχειρεί να ξεμπερδέψει και με τη συνδικαλιστική δράση, ανακοινώνοντας την απόλυση της Τασίας Καραβούλια, μέλους της Εξελεγκτικής Επιτροπής του σωματείου εργαζομένων.

Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι η εργαζόμενη είναι... ανεπαρκής, όταν είναι η πιο παλιά στη θέση της (κοντρόλ λειτουργίας της μονάδας) με πέντε χρόνια προϋπηρεσίας και έχει εκπαιδεύσει όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους! Είναι χαρακτηριστικό ότι η «ανεπάρκεια» της συνδικαλίστριας ανακαλύφτηκε λίγες περίπου μέρες μετά την 12ήμερη απεργία που είχαν πραγματοποιήσει οι εργαζόμενοι.

Χτες το μεσημέρι μέλη του Συντονιστικού Σωματείων των ΟΤΑ, της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και άλλοι συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος από το χώρο της χωματερής έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του αποτεφρωτήρα. Σε συνάντηση που είχαν με τον Τ. Γαλενιανό, εκπρόσωπο της διαχειρίστριας κοινοπραξίας, ζήτησαν την άμεση ανάκληση της απόλυσης. Μετά τη συνάντηση, οι εργαζόμενοι σε Γενική Συνέλευση αποφάσισαν να προχωρήσουν από σήμερα το απόγευμα σε 4ωρες στάσεις εργασίας σε κάθε βάρδια. Αν μέχρι την Κυριακή δεν ανακληθεί η απόλυση, τη Δευτέρα θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ