Παρασκευή 16 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νεκρός εργάτης από έκρηξη

Στο θάνατο ενός ακόμα εργάτη οδήγησε η εγκληματική δίψα της εργοδοσίας για περισσότερα κέρδη. Ο 46χρονος Γκέρμαν Ευφραιμίδης άφησε προχτές την τελευταία του πνοή από ακατάσχετη αιμορραγία, καθώς είχαν διαμελιστεί τα χέρια του ύστερα από έκρηξη. Το «ατύχημα» έγινε στο χωριό Κόκκινο της Δωρίδας, στο νομό Φωκίδας όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, κατά τη διάρκεια εργασιών εκβραχισμού και τοποθέτησης εκρηκτικών, ποσότητα εκρηκτικών «έσκασε» στα χέρια του εργάτη, με αποτέλεσμα το βαρύ τραυματισμό και το θάνατό του.

Οπως διαπίστωσε η Επιθεώρηση Εργασίας, στο συγκεκριμένο συνεργείο δεν υπήρχε γομωτής - πυροδότης με άδεια και κατάλληλη εκπαίδευση για χρήση εκρηκτικών. Ο εργάτης δούλευε για λογαριασμό της εργολαβικής εταιρείας ΧΑΛΚΙΣ ΑΤΕΤΕ (ιδιοκτησίας Γ. Τσούβαλη), που έχει αναλάβει την αλλαγή του δικτύου της ΔΕΗ στην περιοχή.

Στο μεταξύ, ένα ακόμα νεαρό παλικάρι 22 χρονών κινδύνευσε χτες να χάσει τη ζωή του στη ΛΑΡΚΟ. Κατά τις εργασίες φόρτωσης κινητήρα, «ξέφυγε» ο γάντζος (ζυγίζει γύρω στα 50 κιλά) από γερανό και χτύπησε στο στήθος το Δημήτρη Καλαμπόκη, εργαζόμενο σε συνεργείο της εργολαβικής εταιρείας ΜΕΣΚΑ. Ο τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ