Παρασκευή 16 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΛΑΣΤΟ ΠΡΟΪΟΝ του φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος PLAVIX με αριθμό παρτίδας 3103 και γαλλική επισήμανση, διακινήθηκε σε χώρες εκτός ΕΕ, όπως ενημέρωσε η εταιρεία SANOFI - AVENTIS τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ). Ο ΕΟΦ, αν και δεν έχει εντοπιστεί στην ΕΕ και στη χώρα μας διακίνηση του συγκεκριμένου προϊόντος, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών.

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΝΟΗ άφησε προχτές το βράδυ από εγκεφαλικό επεισόδιο μέσα στο «ΚΡΗΤΗ Ι» της ΑΝΕΚ ο 40χρονος Αλί Γιουσούρ, μέλος του πληρώματος του πλοίου με την ειδικότητα του επίκουρου, μισή ώρα από τον απόπλου από το λιμάνι του Ηρακλείου προς Πειραιά. Η επιστροφή του πλοίου λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, πάνω από 8 μποφόρ, έκαναν αδύνατη την επιστροφή του στο λιμάνι, αλλά και την προσέγγιση σωστικών (πλωτών ή εναέριων) μέσων για την άμεση μεταφορά του ναυτεργάτη στο νοσοκομείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους γιατρούς των ακτοπλοϊκών πλοίων έχει καταγγελθεί η έλλειψη στοιχειώδους εξοπλισμού, ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε βαριά περιστατικά.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η συλλογή και κατανάλωση όλων των οστρακοειδών από το Θερμαϊκό κόλπο, λόγω της ύπαρξης βιοτοξινών, με απόφαση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση, κτηνίατροι του Τμήματος Ελέγχου Τροφίμων προέβησαν στις 9 και 13 Μάρτη σε δειγματοληψία μυδιών σε λαϊκή αγορά και στην ιχθυόσκαλα, ένα μέρος από τα οποία ήταν μολυσμένα.

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΛΩΝΑ οδηγήθηκε χτες ο 19χρονος από τη Νίκαια που πριν δύο περίπου εβδομάδες σκότωσε τον πατέρα του μετά από λογομαχία. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, με βούλευμά του, αποφάσισε την προφυλάκισή του κρίνοντας ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ Χρ. Σταυρόπουλος εκλέχτηκε χτες, από την έκτακτη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας, νέος μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας. Νέος μητροπολίτης Μεσσηνίας εκλέχτηκε ο Χρ. Σαββάτος.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ του προαστιακού και του ΟΣΕ στη γραμμή Αθήνα - Χαλκίδα, λόγω έργων στη σιδηροδρομική γραμμή, ανακοίνωσαν η «Προαστιακός ΑΕ» και ο ΟΣΕ, αντίστοιχα. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από σήμερα Παρασκευή έως και την 1η Απρίλη 2007. Το πρώτο δρομολόγιο από Αθήνα για Κόρινθο θα αναχωρεί στις 5.52 π.μ., αντί στις 6.06 π.μ., ενώ ακυρώνεται το πρώτο δρομολόγιο των 5.30 π.μ. από Κόρινθο προς Αθήνα. Επίσης, κάθε Παρασκευή και Κυριακή δε θα εκτελείται το δρομολόγιο των 7.06 μ.μ. από Αθήνα προς αεροδρόμιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ