Σάββατο 17 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Εργάτης θάφτηκε δουλεύοντας στα 63 του

Ενας ακόμη νεκρός εργάτης ήρθε να προστεθεί στη ματοβαμμένη λίστα των εργοδοτικών εγκλημάτων, που συνεχώς μακραίνει, σαν αποτέλεσμα της έλλειψης μέτρων προστασίας στους χώρους δουλιάς. Πρόκειται για τον Ηλία Στ. Σαρούδη, 63 ετών, από την Κοιλάδα Λάρισας, εργάτη στην κατασκευαστική εταιρεία «ΑΙΑΣ - ΑΤΕ». Το θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» συνέβη το μεσημέρι, της περασμένης Πέμπτης, στον υπό κατασκευή δρόμο Σπαρμός - Βρυσοπούλες, στον Ολυμπο. Ο 63χρονος εργαζόταν, σε βάθος τριών μέτρων και βρήκε τραγικό θάνατο, όταν καταπλακώθηκε από μεγάλο όγκο χωμάτων. Η κηδεία του έγινε χτες το απόγευμα στην Κοιλάδα.

Το νέο εργοδοτικό έγκλημα και τις ευθύνες των κυβερνώντων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, επισημαίνοντας το γεγονός ότι ο Ηλίας Σαρούδης, «ήταν αναγκασμένος να δουλεύει παρά τα 63 του χρόνια». Και υπογραμμίζει: «Τα αίτια είναι γνωστά. Η παντελής έλλειψη μέτρων ασφάλειας. Η εντατικοποίηση της εργασίας, για τη μεγιστοποίηση των κερδών της εργοδοσίας. Η αβανταδόρικη τακτική του κράτους και των κυβερνήσεων, συνεχώς μεγαλώνει τον μακάβριο κατάλογο των εργατών που δε γυρίζουν σπίτια τους».

«Για μας ένα είναι σίγουρο», καταλήγει η ανακοίνωση. «Για να σταματήσουν τα εργοδοτικά εγκλήματα είναι ανάγκη να δυναμώσουν τα Συνδικάτα, να δυναμώσει η συλλογική δράση και η ενίσχυση των Σωματείων. Παίρνοντας στα χέρια μας την προστασία της ζωής μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ