Σάββατο 17 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙΙ» - ΧΑΛΚΙΔΑ
Ξεκάθαρο το μήνυμα της χτεσινής απεργίας

Κανένα φουγάρο δεν κάπνισε, καμιά μηχανή δεν πήρε μπροστά στο Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας χτες. Η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία ενάντια στις προσπάθειες της εργοδοσίας να ποινικοποιήσει τους αγώνες, ήταν καθολική. Ανάλογη επιτυχία είχε και η τρίωρη στάση εργασίας που είχε προκηρυχτεί σε όλο τον κλάδο, καθώς και η αντίστοιχη τρίωρη πανευβοϊκή στάση εργασίας.

Οι απεργοί έκαναν συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια πορεύτηκαν στους δρόμους της Χαλκίδας και κατέληξαν στο δικαστήριο της πόλης όπου εκδικαζόταν το αίτημα της εργοδοσίας να βγουν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Η δικαστική απόφαση αναμένεται σε μία βδομάδα.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ τονίζει ότι ο αγώνας των εργαζομένων στο Τσιμεντάδικο της Εύβοιας πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού της περιοχής. Επισημαίνοντας τις ευθύνες που έχουν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ αλλά και οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚ Εύβοιας, καλεί τους εργάτες να βγάλουν συμπεράσματα και να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στην απεργία της 29ης Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ