Σάββατο 17 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Παρουσίασαν το πλαίσιο των αιτημάτων τους και κατήγγειλαν το πετσόκομμα των συντάξεων μέσα και από τα τερτίπια του ΛΑΦΚΑ

Από τη χτεσινή συνάντηση

Eurokinissi

Από τη χτεσινή συνάντηση
Την πλήρη συμπάθειά του και τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στη χτεσινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο Διαμαντής Μαυροδόγλου, σημείωσε: «Αναπτύξαμε στον κ. πρόεδρο τα οικονομικά, ασφαλιστικά και υγειονομικά προβλήματα. Σταθήκαμε, κυρίως, στο οικονομικό πρόβλημα και στο αίτημα για κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ και 80% του τελευταίου εν ενεργεία μισθού για το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Επίσης ζητάμε 15.000 ευρώ αφορολόγητο και τη δωρεάν χορήγηση των φαρμάκων. Παρουσιάσαμε στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι οι σημερινές συντάξεις στην Ελλάδα είναι 51,6% του Μέσου Ορου της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Οι χαμηλές συντάξεις αναγκάζουν τους συνταξιούχους να βγαίνουν συνέχεια στους δρόμους, υπογράμμισε ο Γιάννης Νικολάου (πρόεδρος των συνταξιούχων του ΝΑΤ), ενώ ο Δημήτρης Τσιτσάνης (πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΕΒΕ) υπογράμμισε ότι η φτώχεια είναι διάχυτη. Στην απάτη του ΕΚΑΣ αναφέρθηκαν ο Βασίλης Γεωργαντάς και ο Μανώλης Ραλλάκης, αντιπρόεδρος και Γραμματέας, αντίστοιχα, της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ με αφορμή την απώλεια του ΕΚΑΣ από 15.961 συνταξιούχους του Ιδρύματος, εξαιτίας της υπέρβασης των νέων εισοδηματικών κριτηρίων. Επίσης θα διακοπεί η χορήγηση και σε 8.562 συνταξιούχους λόγω των ελλιπών στοιχείων. Ετσι συνολικά το ΕΚΑΣ θα χορηγηθεί αυτομάτως σε 198.549 παλιούς δικαιούχους και για πρώτη φορά σε 8.028, ενώ θα επαναχορηγηθεί σε 7.215 συνταξιούχους που είχε διακοπεί το 2006.

«Είναι κι αυτό μια ένδειξη της αδιέξοδης πολιτικής τους διότι από τη μια δίνουν 4% και μόλις ανέβει η κλίμακα, κόβουν τα ΕΚΑΣ. Γι' αυτό και ζητάμε την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη διαμόρφωση των κατώτερων ορίων των συντάξεων στα 1.050 ευρώ», κατέληξαν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ