Κυριακή 18 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ιφτιχάρ Μοχάμαντ Τσόντρι

Η αποπομπή του πρώην ανώτατου δικαστή του Πακιστάν αποτέλεσε αφορμή διαδηλώσεων και ταραχών τεράστιου μεγέθους, τόσο μάλιστα, που η δικτατορία με «δημοκρατικό» μανδύα του στρατηγού - «προέδρου» του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ, έχασε την ψυχραιμία της. Ετσι, όταν το κανάλι «Geo TV» αρνήθηκε να σταματήσει τη ζωντανή μετάδοση των διαδηλώσεων και των επεισοδίων, έστειλε τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας να το σταματήσουν κάνοντας τον τηλεοπτικό σταθμό γυαλιά - καρφιά...

Ο Ιφτιχάρ Μοχάμαντ Τσόντρι δεν είναι ασφαλώς κανένας επαναστάτης - απλώς είναι ένας κορυφαίος αστός νομικός, ο οποίος αρνήθηκε να υποταχθεί στην «κυβέρνηση». Το γεγονός όμως ότι αποπέμφθηκε με σκαιό και αυθαίρετο τρόπο, διότι προσπάθησε να εμποδίσει τη συνέχιση του πλιάτσικου των εθνικών πόρων, ξεσήκωσε δεκάδες χιλιάδες κόσμο. Οι εικόνες του ξυλοδαρμού δικηγόρων, της χρήσης δακρυγόνων και της εισβολής των ειδικών δυνάμεων σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, της σύλληψης ακόμη και του πρώην προέδρου Ραφίκ Ταράρ, καθώς και των βίαιων οδομαχιών και των εκατοντάδων συλλήψεων την Παρασκευή, ημέρα αργίας για το Πακιστάν, έδωσαν σε πολλούς την αίσθηση ότι ο λαός της χώρας μπούχτισε πια με τον Μουσάραφ.

Ο στρατηγός, διαισθανόμενος ότι η κατάσταση εξελίσσεται σε κάτι που μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο - μια μέρα μετά την έκφραση της «ανησυχίας» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ - προσπαθούσε χτες να συμμαζέψει κάπως τα πράγματα. Ζήτησε «συγγνώμη» για την έφοδο στο «Geo TV». Ενώ ο ίδιος και οι συνεργάτες του ήλπιζαν η ένταση να αποκλιμακωθεί, καθώς η «δίκη» του Τσόντρι θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη.


Μπ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ