Τετάρτη 28 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Σήμερα όλοι στην πλατεία Ομόνοιας

Στις 11 π.μ. η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Αθήνα. Συγκεντρώσεις επίσης στη Θεσσαλονίκη (11 π.μ. στην πλατεία Αχειροποίητου) και σε άλλες πόλεις

Την αδήριτη ανάγκη του ενωτικού ταξικού αγώνα με ένα πλαίσιο διεκδικήσεων που θα φρενάρουν τις αντιλαϊκές πολιτικές και θα δημιουργούν προϋποθέσεις για την κατάκτηση των αιτημάτων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, αναδεικνύει σε ανακοίνωσή της η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ), καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη σημερινή 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, στις 11 το πρωί στην Ομόνοια. Στην απεργιακή συγκέντρωση καλεί και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Αχειροποίητου. Επίσης, η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο σε απεργιακή συγκέντρωση, στις 11 π.μ., στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο προτάσσουν αιτήματα όπως: Γνήσιες ΣΣΕ, 1.300 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό, μόνιμη και σταθερή με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όχι στον αντιδραστικό νόμο - πλαίσιο για ΑΕΙ - ΤΕΙ και κατάργησή του στην πράξη, όχι στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και άλλα.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία απευθύνει με ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Παρασκευαστών Πανεπιστημίου Αθηνών, απαιτώντας ανάμεσα σε άλλα κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ και σύνταξη 1.050 ευρώ. Να σημειωθεί, τέλος, ότι λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία, το ΕΚΑΒ θα εξυπηρετεί σήμερα μόνο έκτακτα περιστατικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ