Τετάρτη 28 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλιά

Συγκέντρωση χτες στο υπουργείο Απασχόλησης από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων

Στο δρόμο προς το υπουργείο Απασχόλησης
Στο δρόμο προς το υπουργείο Απασχόλησης
Φωνή καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και του υπουργείου Απασχόλησης, που σπρώχνουν μαζικά τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους στην ανεργία και την εξαθλίωση, ύψωσαν χτες ανάπηροι, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες που συσπειρώνονται στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), με αγωνιστική κινητοποίηση στο υπουργείο Απασχόλησης.

«Θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία, να πληρώσει τώρα η ολιγαρχία», φώναξαν οι άνθρωποι με αναπηρία έξω από το υπουργείο. Απαίτησαν άμεση πρόσληψη όλων των ικανών προς εργασία αναπήρων και των νέων αναπήρων που αποφοιτούν από τα ειδικά σχολεία και τις επαγγελματικές σχολές με ευθύνη του κράτους, ίδρυση δημόσιου δικτύου προστατευόμενων εργαστηρίων, καμία απόλυση των συμβασιούχων αναπήρων και ΑμεΑ που δουλεύουν σε προγράμματα με ημερομηνία λήξης, μετατροπή των επιδομάτων ντροπής σε κοινωνική σύνταξη, εξυγίανση του αναπηρικού συνδικαλιστικού κινήματος κ.ά.

Προκλητικά η ηγεσία του υπουργείου αρνήθηκε αρχικά να συναντηθεί με τους αγωνιστές ανάπηρους, οι οποίοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου, απαιτώντας άμεσες απαντήσεις στα αιτήματά τους. Μετά την αποφασιστική στάση τους ο υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ, όπου επιχείρησε να παραπέμψει τα περισσότερα θέματα στην τροποποίηση του Νόμου 2643 για τις προσλήψεις ατόμων ειδικών κατηγοριών, που όπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι της ΣΕΑΑΝ χρησιμοποιείται σαν άλλοθι για τη διόγκωση της ανεργίας που φτάνει το 90% στους ικανούς προς εργασία ανάπηρους. Στο πλευρό των αγωνιστών αναπήρων βρέθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ. Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ