Τετάρτη 28 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εμείς τζογάραμε καλύτερα...

Ως αποτέλεσμα των δύο τελευταίων χρόνων, επιχείρησε να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ το δικομματικό πολιτικό έγκλημα του τζογαρίσματος των αποθεματικών των Ταμείων στο χρηματιστήριο και της ξεδιάντροπης κλοπής των χρημάτων των ασφαλισμένων που φέρει και τη δική του υπογραφή.

Την ίδια στιγμή που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ νομοθέτησαν την εισαγωγή των αποθεματικών των Ταμείων στις χρηματιστηριακές αγορές και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισαν και χτες να στηρίζουν την «αξιοποίηση» των αποθεματικών με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, εντελώς υποκριτικά και οξύνοντας το δικομματικό καυγά μοίραζαν δεξιά και αριστερά πολιτικές ευθύνες και ζητούσαν ...«διαφάνεια».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη του καταλόγισαν πολιτικές ευθύνες στον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, στον υφυπουργό Π. Δούκα και τον υπουργό Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη και συγχρόνως επιχείρησαν να αποδείξουν ότι τα σκάνδαλα «πρωτοεμφανίστηκαν» από το 2005 και μετά... Η Μ. Δαμανάκη και η Β. Παπανδρέου ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «η έκδοση δομημένων ομολόγων είναι "πατέντα" της ΝΔ που πρωτοεμφανίστηκε το 2005», ενώ έδωσαν και λίστα με 16 Ταμεία, των οποίων τα αποθεματικά χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά ομολόγων. Βέβαια, πίσω από τις φραστικές καταγγελίες, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ συμπυκνώνουν την κριτική τους στους χειρισμούς της κυβέρνησης και στην κίνησή της να επενδύσει σε «ομόλογα υψηλού ρίσκου» και «δομημένα» και όχι «χαμηλού ρίσκου» και «αδόμητα», όπως επένδυαν τα αποθεματικά των Ταμείων οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ!! Οπως είπε χαρακτηριστική η Μ. Δαμανάκη «αυτό το γαλάζιο κύκλωμα, στήθηκε το 2005 και δεν έχει καμία σχέση με την αγορά ομολόγων σταθερού επιτοκίου, που γινόταν παλιότερα με όφελος για τα Ταμεία»... Βέβαια, η ίδια δεν μπήκε στον κόπο να αναφέρει ότι επί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ στον τζόγο της Σοφοκλέους χάθηκαν τα 2/3 των αποθεματικών των Ταμείων και ανέφερε ότι από το 2005 μέχρι σήμερα «υπάρχουν απώλειες περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Ευθυμίου, μίλησε για «μεθοδευμένη λεηλασία των Ταμείων» και για «στημένο μηχανισμό από το δίπολο των υπουργείων Οικονομικών και Απασχόλησης με στόχο την παραγωγή προμηθειών από τις αγοραπωλησίες ομολόγων», ενώ την ίδια στιγμή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης απηύθυνε ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα, με την οποία καταγγέλλει «ξαφνικό κλείσιμο» τεσσάρων λογαριασμών στην Αγροτική Τράπεζα, μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση του επίμαχου ομολόγου.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο Ευάγγ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του - μετά από συνάντηση που είχε με την ΑΔΕΔΥ - επικέντρωσε το όλο ζήτημα στο ποιος από τους δύο διαχειρίζεται καλύτερα τη νομότυπη «κλοπή» των χρημάτων των εργαζομένων μέσω του τζογαρίσματος των αποθεματικών των Ταμείων.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει από κοινού με τον ΣΥΝ εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ