Πέμπτη 29 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ
Τους τάζουν «σωτηρία» με εκποίηση περιουσίας!

Παρέμβαση της ΝΑΣ και της Δημοτικής παράταξης «Αρχάνες με όραμα»

Σαν σωτήρες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρχανών θέλουν να παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην δήμαρχος Αρχάνων Σταύρος Αρναουτάκης και ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Φραγκουλάκης. Υπόσχονται, προκλητικά, να δώσουν λύσεις στα οικονομικά προβλήματα του Συνεταιρισμού που, εξαιτίας της αντισυνεταιριστικής αντιαγροτικής πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχει οδηγηθεί στην εκποίηση της περιουσίας του και σε απολύσεις εργαζομένων.

Ετσι, αντί άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Αρναουτάκης, στη ΓΣ του Συνεταιρισμού, τάζει ότι θα φέρει γύρω στα 3.500.000 ευρώ για να αγοράσει ο Δήμος την ακίνητη περιουσία του Συνεταιρισμού, περίπου 18 στρέμματα στο κέντρο των Αρχανών, λες και το πρόβλημα είναι ποιος θ' αγοράσει το οικόπεδο! Πολύ περισσότερο που δεν υπάρχει καμιά σχετική απόφαση του Δήμου και ούτε καν έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τέτοιο ζήτημα.

Από κοντά ο Δήμαρχος Αρχανών σπεύδει να δηλώσει αποφασισμένος να συνδράμει «πουλώντας» και «αγοράζοντας» οικόπεδα, δίνοντας ένα χρονικό διάστημα των τριών ή τεσσάρων χρόνων στο Συνεταιρισμό να παραμείνει στις εγκαταστάσεις του και μετά να φύγει! Και για να προωθήσει την αγοραπωλησία, σπεύδει, την ερχόμενη Δευτέρα 2 Απρίλη, να συγκαλέσει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με ανακοίνωσή τους, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Αρχάνες με Οραμα», Αποστόλης Γενετζάκης και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος με τη ΝΑΣ, Σταύρος Γενετζάκης, επισημαίνουν, βεβαίως, πως το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά βαθιά πολιτικό. Και πως τέτοιες «λύσεις» αυτόκλητων «Σωτήρων», απλώς, θα καθυστερήσουν για λίγο το κλείσιμο του Συνεταιρισμού, δε θα τον σώσουν...

Πέρα από αυταπάτες, υπογραμμίζεται, η πραγματική λύση βρίσκεται στη διεκδίκηση από την πολιτεία της χρηματοδότησης του Συνεταιρισμού, στον αγώνα για μια άλλη κεντρική πολιτική με τη δημιουργία ενός παραγωγικού συνεταιρισμού στα πλαίσια μιας Λαϊκής Οικονομίας που θα στηρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες από την παραγωγή, τη μεταποίηση μέχρι τη διάθεση των προϊόντων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ