Πέμπτη 29 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ
«Τεμαχισμός» στην υπηρεσία της ιδιωτικοποίησης

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Eurokinissi

Την πολιτική της κυβέρνησης και τις μεθοδεύσεις για τις «Ολυμπιακές Αερογραμμές» καταγγέλλουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και Αντ. Σκυλλάκος, και η οποία απευθύνεται στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Στην Ερώτηση υπογραμμίζεται: «Στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς των αερογραμμών, προωθείται και η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Για το λόγο αυτό προωθούνται κατά καιρούς μέτρα όπως ο τεμαχισμός του Ομίλου, οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και η εντατικοποίηση της εργασίας, η απαξίωση και η συρρίκνωση του πτητικού έργου, προς όφελος των εγχώριων αλλά και ξένων ανταγωνιστριών εταιρειών. Μόνο για τη θερινή περίοδο καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις σε αεροπλάνα και προσωπικό εδάφους.

Την ίδια στιγμή, όπως προκύπτει από στοιχεία της βάσης δεδομένων του Amadeus:

  • Από το Φλεβάρη του 2006 έχουν περάσει υπό τον έλεγχο της νέας εταιρείας των "Ολυμπιακών Αερογραμμών", μια σειρά θυγατρικές εταιρείες οι οποίες ανήκαν στην "παλιά" εταιρεία, την "Ολυμπιακή Αεροπορία", όπως η "Galileo Hellas SA", η "Olympic Fuel Company SA" κ.ά.
  • Από το Γενάρη του 2007 δημιουργήθηκαν με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, τρεις νέες εταιρείες, η "Olympic Air Cruises Limited", η "Olympic Airways Limited" και η "Olympic Aviation Limited".

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

  • Εάν τα παραπάνω ισχύουν, για ποιο λόγο δημιουργήθηκαν οι νέες εταιρείες και αν λειτουργούν.
  • Ποιοι είναι οι στόχοι αυτών των εταιρειών, με βάση το καταστατικό τους.
  • Σε ποιον γενικότερο σχεδιασμό εντάσσονται».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ