Πέμπτη 17 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προτάσεις για τη μετάβαση στο ΕΥΡΩ

Την αναγνώριση της δαπάνης για μετατροπή των ταμειακών μηχανών στα πλαίσια της μετάβασης στο ΕΥΡΩ με παράλληλη δυνατότητα χρηματοδότησης των επιχειρήσεών τους για το σκοπό αυτό, ζητούν με επιστολή τους προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας οι εμποροβιομήχανοι της Αθήνας. Ειδικότερα, στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ, Ιω. Καπράλος, υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως κατά τη μετάβαση στο ΕΥΡΩ θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τη μετατροπή σε ΕΥΡΩ των κινητών ενσήμων, των τελών χαρτοσήμου και των ενσήμων του ΙΚΑ λόγω στρογγυλοποίησής τους. Παράλληλα, επαναλαμβάνει την αντίρρηση του ΕΒΕΑ για την επαναφορά των τελών χαρτοσήμου.

Επίσης, οι εμποροβιομήχανοι ζητούν η απλή μετατροπή του κεφαλαίου των ΑΕ και ΕΠΕ από δραχμές σε ΕΥΡΩ να πραγματοποιείται με απόφαση του ΔΣ της ΑΕ ή του διαχειριστή της ΕΠΕ, που θα τροποποιεί και το καταστατικό. Η δε απόφαση να ανακοινώνεται ανέξοδα στον Τύπο και η δημοσίευση της τροποποίησης να γίνεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ατελώς.

Προβλήματα, τέλος, θα δημιουργηθούν, υποστηρίζει το ΕΒΕΑ, με την αναγραφή των διπλών τιμών ιδιαίτερα στην περίπτωση επιχειρήσεων με πληθώρα ειδών, σε περιόδους εκπτώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ