Πέμπτη 17 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΑΚΗΣ
Εργα και αποζημιώσεις για τους αγρότες

Σε δήλωσή του στο «Ρ» για το πρόβλημα της λειψυδρίας και τις ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιάννης Πατάκης, επισημαίνει τα παρακάτω:

«Οι καταστροφές που υπέστησαν χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών από τη λειψυδρία, στη Θεσσαλία, είναι μεγάλες και θα είναι πολύ μεγαλύτερες αυτές που θ' ακολουθήσουν. Τεράστια είναι επίσης και η οικολογική καταστροφή που συντελείται στην περιοχή. Και την ευθύνη, φέρουν αποκλειστικά, οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που δεν ικανοποίησαν το χρόνιο και πάγιο αίτημα του αγροτικού κινήματος και των φορέων της Θεσσαλίας, για την κατασκευή των απαραίτητων αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων που θα εμπλουτίσουν τον υδροφόρο ορίζοντα, όπως εκτροπή του Ανω Ρου του Αχελώου, φράγμα Σμοκόβου, η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας κ.ά.

Οσον αφορά το νομό της Λάρισας, οι προτάσεις που έχουν γίνει και δεν υλοποιήθηκαν, είναι η εκβάθυνση και διαπλάτυνση του Πηνειού, η κατασκευή σύγχρονων φραγμάτων, μεγάλων και μικρών ταμιευτήρων και λιμνοδεξαμενών, τσιμενταυλάκων, για να μη χάνεται νερό κ.ά. Κι όμως, η απάντηση που παίρνουμε συνεχώς από τους κυβερνώντες, που συνειδητά αδιαφορούσαν και αδιαφορούν για την τύχη των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών, επειδή θέλουν να τα ξεκληρίσουν, είναι ότι δε γίνονται λόγω του μεγάλου κόστους».

Καταλήγοντας ο Γ. Πατάκης τονίζει: «Σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για ν' αποποιηθεί των τεράστιων ευθυνών που φέρει, επιχειρεί να φέρει σε σύγκρουση τους αγρότες της Λάρισας με τους αγρότες και τους κατοίκους της Καρδίτσας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και πρόβλημα ύδρευσης. Αυτό, βεβαίως, το κάνει γιατί την τρομάζουν οι ενωτικοί αγώνες της αγροτιάς. Και επειδή η κυβέρνηση έχει αποκλειστικά την ευθύνη για τις καταστροφές που υπέστησαν οι αγροτικές καλλιέργειες, πρέπει άμεσα ν' αποζημιώσει τους πληγέντες αγρότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ