Πέμπτη 17 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΟΧΙ στις απολύσεις!

Εκτη μέρα απεργίας των εργαζομένων στην κατασκευή ατμοηλεκτρικού σταθμού, ενάντια σε 90 απολύσεις από την εργοδοσία

Τις διόδους του υπό κατασκευή ατμοηλεκτρικού έργου στη Μελίτη Φλώρινας συνεχίζουν να κρατούν κλειστές για έκτη μέρα οι εργαζόμενοι σ' αυτό, με αποτέλεσμα να «νεκρώσει» ο σταθμός ηλεκτρικού ρεύματος της περιοχής. Οι απεργοί διαμαρτύρονται για την απόφαση της κατασκευαστικής εταιρίας «Οδών και Οδοστρωμάτων» να απολύσει 90 άτομα που απασχολούνταν σ' αυτό, καταγγέλλοντας τους υπεύθυνους της παραπάνω εταιρίας, καθώς και τη διοίκηση της ΔΕΗ, ότι αθέτησαν μια σειρά υποσχέσεις τους, μεταξύ των οποίων ότι δε θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος πριν ολοκληρωθεί το έργο.

Επίσης, οι απεργοί απορρίπτουν τη θέση της εταιρίας ότι δεν έχει δουλιά να προσφέρει στους εργαζόμενους, γιατί δεν είναι έτοιμες κάποιες μελέτες των έργων και κάνουν λόγο για μεθοδεύσεις που ακολουθούνται τόσο από την κατασκευαστική εταιρία που πήρε την εργολαβία των οικοδομικών έργων, όσο και από τον όμιλο των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών και ξένων εταιριών, που είναι οι ανάδοχοι του έργου. Να σημειωθεί ακόμη ότι μετά από συνέλευσή τους οι απεργοί αποφάσισαν να απορρίψουν την τελευταία πρόταση που έκανε ο όμιλος, σύμφωνα με την οποία οι απολυμένοι θα επαναπροσλαμβάνονταν μέσα στο Σεπτέμβρη και ζήτησαν για μια ακόμη φορά την άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων.

Οι κάτοικοι και οι φορείς της Μελίτης βρίσκονται δίπλα στους απεργούς, ενώ σχεδιάζουν παράλληλα και οι ίδιοι να αρχίσουν μια σειρά αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να ενδιαφερθεί, τόσο η διοίκηση της ΔΕΗ, όσο και η κυβέρνηση και να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των απεργών. Τη συμπαράστασή του εξέφρασε κλιμάκιο της ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ που επισκέφθηκε τους εργαζόμενους. Τα μέλη της επιτροπής αγώνα επισήμαναν στα στελέχη του Κόμματος ότι οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν μέχρις ότου η ΔΕΗ και η εταιρία αναιρέσουν την απόφασή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ