Πέμπτη 5 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Επεισόδια «περιορισμένης» έντασης

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Σε περιορισμένης εμβέλειας εισβολή στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας προχώρησαν χτες 3 στρατιωτικά ισραηλινά οχήματα, «προσπαθώντας να απωθήσουν ομάδα ενόπλων κοντά στα όρια με το Ισραήλ». Σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών και σκοτώθηκε 1 Παλαιστίνιος ενώ λίγη ώρα αργότερα, οι Ισραηλινοί εξήλθαν των παλαιστινιακών εδαφών.

Τα ξημερώματα χτες Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά από παλαιστινιακά πυρά κατά τη διάρκεια περιπολίας στη Τζενίν της Δυτικής Οχθης. Τέλος, άλλος ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχους, μετά από άλλους συμπατριώτες του και άραβες, ο υπουργός Εξωτερικών Ζιάντ Αμπού Αμρ «απέρριψε» ουσιαστικά την «πρόταση Ολμέρτ» να «γίνει διάλογος για την ισραηλινο-αραβική ειρήνευση», τονίζοντας ότι «οι θέσεις του Ισραήλ δείχνουν ότι ο Ολμέρτ δεν είναι έτοιμος».

  • Την άρση του αποκλεισμού του παλαιστινιακού λαού καθώς και την αναγνώριση της νέας παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας ζητούν με γραπτή έκκλησή τους 50 ευρωβουλευτές από όλες τις ευρωκοινοβουλευτικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Θανάσης Παφίλης, Γιώργος Τούσσας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ