Πέμπτη 12 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙΙ: Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους είναι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής ΙΙΙ (πρώην «Τσιμέντα Χαλκίδας»), οι οποίοι συμμετείχαν καθολικά χτες στην 24ωρη απεργία και στη γενική συνέλευση, όπου και εξουσιοδότησαν τη διοίκηση του σωματείου για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων (4ωρες στάσεις, 24ωρες και απεργίες διάρκειας).

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πρώτη δύναμη και με σημαντική αύξηση σε ψήφους, αναδείχτηκε η ΔΑΣ στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης. Η ΔΑΣ αύξησε τις δυνάμεις της στο ΔΣ, αλλά και στους αντιπροσώπους που εκλέγει για την Ομοσπονδία και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ (ΕΔΟΘ), κόντρα στις απροκάλυπτες παρεμβάσεις των διοικήσεων των Δήμων που ελέγχονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, την ανοιχτή στήριξη που παρείχαν στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που στόχο είχαν να περιορίσουν την επιρροή των ταξικών δυνάμεων. Σε σύνολο 1.894 εγκύρων (έναντι 1.280 στις προηγούμενες εκλογές) για το ΔΣ η ΔΑΣ πήρε 5 έδρες με 585 ψήφους (είχε 415). Για την Ομοσπονδία πήρε 465 ψήφους και εξέλεξε 7 αντιπροσώπους (είχε 313 και 7 αντιπροσώπους)και για την ΕΔΟΘ πήρε 473 ψήφους και εξέλεξε 12 αντιπροσώπους (είχε 331 και 8 αντιπροσώπους).

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς είναι η τρίτη τράπεζα (προηγήθηκαν η Γιούρομπανκ και η Αλφα), που σπεύδει να αξιοποιήσει την κατάπτυστη κλαδική συλλογική σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ για την απελευθέρωση του ωραρίου συναλλαγών. Ετσι, χθες ανακοίνωσε ότι σκοπεύει αρχικά να εφαρμόσει το μέτρο της απελευθέρωσης σε έξι καταστήματα, τρία στην Αθήνα, ένα στον Πειραιά, και δύο στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ