Σάββατο 21 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στον πάτο το ναυάγιο και οι συντάξεις του ΝΑΤ

Παραμένει ο κίνδυνος οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες να μείνουν χωρίς λεφτά το Μάη. Καμιά εξέλιξη και στο ζήτημα της απάντλησης των καυσίμων του «SEA DIAMOND»

Χωρίς επικουρική σύνταξη κινδυνεύουν να μείνουν το Μάη οι χιλιάδες συνταξιούχοι του ΝΑΤ, καθώς μέχρι και χτες δεν είχε ληφθεί το παραμικρό μέτρο για την κανονική καταβολή των συντάξεων. Οσο για τη διάταξη του ΥΕΝ, η οποία αναμενόταν χτες να κατατεθεί στη Βουλή, βρίσκεται εγκλωβισμένη κάπου μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους! Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι απέναντι στους ναυτεργάτες δεν είναι μόνο το ΥΕΝ και η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, η οποία στρώνει με κάθε τρόπο το έδαφος για να εφαρμοστεί αυτή η φιλοεφοπλιστική, αντιναυτεργατική πολιτική, αρνούμενη ακόμα και την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» έχουν ήδη αναλάβει την πρωτοβουλία για την οργάνωση του απεργιακού αγώνα της 1ης Μάη στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ τη Δευτέρα με έκτακτες συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων θα πάρουν περαιτέρω αποφάσεις σχετικά με την απεργία.

Στο μεταξύ το ναυάγιο του «SEA DIAMOND» εξακολουθεί να ρυπαίνει τη θάλασσα της Σαντορίνης, καθώς δεν έχει ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο για την απάντληση των 450 τόνων μαζούτ που παραμένουν μέσα στις δεξαμενές καυσίμων του καραβιού. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας έχει χαρακτηρίσει το υποτιθέμενο σχέδιο για την απάντληση που έχει καταθέσει η εταιρεία ως ...«απόρρητο»! Το δε «μαύρο κουτί» παραμένει στο Λιμεναρχείο Σαντορίνης και ακόμα περιμένουν να δουν τι θα το κάνουν. Οπως αναφέρεται, μάλλον θα το μεταφέρουν σε εργαστήριο στις ΗΠΑ με συνοδεία αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος... Και, βέβαια, ακόμα δεν έχουν διοριστεί πραγματογνώμονες.

Να σημειωθεί τέλος ότι προχτές κάτοικοι της Ρόδου, μετά από κάλεσμα της ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, πραγματοποίησαν πικετοφορία ενάντια στην απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και γενικότερα της πολιτικής της ΕΕ για τη θάλασσα, με αφορμή Σύνοδο της ΕΕ που έγινε στο νησί με θέμα τη ναυτιλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ