Σάββατο 21 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
Ταξικό και πολιτικό το πρόβλημα

Για τις εξελίξεις σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιό του σημειώνει:

«Οι εξελίξεις, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, επιβεβαιώνουν τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ ότι η πολύχρονη εργασιακή ομηρία και η κοροϊδία που βιώνουν χιλιάδες συμβασιούχοι, δεν μπορεί να λυθεί προς όφελός τους στα δικαστήρια. Το πρόβλημα είναι πολιτικό και ταξικό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι υπόλογοι για τη σημερινή κατάσταση της απόγνωσης που έχουν περιέλθει οι συμβασιούχοι. Ας μην κρύβονται λοιπόν πίσω από αποφάσεις δικαστικών οργάνων και το ΑΣΕΠ. Αυτοί διαμόρφωσαν το άθλιο εργασιακό καθεστώς και μαζί ψήφισαν την αναθεώρηση του Συντάγματος. Το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) 164/2004 άφησε εκτός μονιμοποίησης τη μεγάλη πλειοψηφία των συμβασιούχων. Μεγάλες ευθύνες για την κοροϊδία και τον αποπροσανατολισμό των συμβασιούχων έχουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Σοβαρή συμβολή στον αποπροσανατολισμό έχει και ο ΣΥΝ, που χρόνια τώρα καλλιεργούσε αυταπάτες, ισχυριζόμενος ότι το πρόβλημα θα λυθεί μέσω της ΕΕ.

Η μόνη δίκαιη λύση είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου και η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμπαραταχτούν με το αίτημα των συμβασιούχων για σταθερή πλήρη εργασία. Η πάλη για το δικαίωμα σε πλήρη σταθερή εργασία με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα πρέπει να είναι ενιαία. Ο εχθρός είναι κοινός: Η πολιτική και τα κόμματα που υπηρετούν την πλουτοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ