Σάββατο 21 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2007
Πλατύ και καθημερινό άνοιγμα

Ενταση της προετοιμασίας για την 1η Μάη, καθώς οικοδόμοι και λογιστές κλιμακώνουν με κινητοποιήσεις τη μάχη των κλαδικών συμβάσεων

Το ΠΑΜΕ απευθύνει ιδιαίτερο κάλεσμα στην εργαζόμενη νεολαία να συμμετάσχει μαζικά στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς
Το ΠΑΜΕ απευθύνει ιδιαίτερο κάλεσμα στην εργαζόμενη νεολαία να συμμετάσχει μαζικά στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς
Με καθημερινές περιοδείες, εκδηλώσεις και συσκέψεις, που κορυφώνονται όσο πλησιάζει η 1η του Μάη, οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τη μάχη για την προετοιμασία της πρωτομαγιάτικης απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ. Ενόψει της κεντρικής απεργιακής συγκέντρωσης στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα, σήμερα και αύριο προγραμματίζονται περιοδείες σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις του επισιτισμού στου Ψυρρή και την Πλάκα, καθώς και στα νοσοκομεία «Ερρίκος Ντυνάν» και «Ιασώ».

Δεκάδες είναι οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται τις επόμενες μέρες σε όλη τη χώρα, από συνδικάτα και άλλους μαζικούς φορείς, παράλληλα με τις κεντρικές δραστηριότητες του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Στον Πειραιά, η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Κοραή. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης έχουν κηρύξει στάση εργασίας στις 27 Απρίλη στις επιχειρήσεις στο Βιοτεχνικό Πάρκο Σχιστού. Στη διάρκειά της θα τοποθετηθεί λυόμενο στο χώρο όπου θα στεγάζεται το παράρτημα του Συνδικάτου. Στις 30 Απρίλη θα γίνει ξανά στάση εργασίας από τα σωματεία στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου μέσα στο χώρο της Ζώνης για τους νεκρούς εργάτες. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνική εκδήλωση. Την ίδια μέρα θα γίνουν στάσεις εργασίας και στα έξι εργοστάσια ελαιουργοσαπωνοποιίας.

Συνεχίζεται η μάχη των Συμβάσεων

Οργανώνοντας τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, τα ταξικά συνδικάτα συνεχίζουν με αμείωτη ένταση και τη μάχη των Συμβάσεων. Σ' αυτό το πλαίσιο, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας οργανώνει συλλαλητήριο την επόμενη Τετάρτη στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. Συγκέντρωση για την κλαδική σύμβαση διοργανώνουν και οι λογιστές της Αθήνας, την Τρίτη 24 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του σωματείου (Κάνιγγος 27), απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία προς στα γραφεία του ΣΕΒ. Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής οργανώνει συγκέντρωση για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, στις 24 Απρίλη, στις 6 μ.μ., στο υπουργείο Εσωτερικών (πλατεία Κλαυθμώνος).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία - σταθμός στην πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις, για μέτρα προστασίας, ενάντια στις απολύσεις (2023-04-19 00:00:00.0)
Απεργούν την Τετάρτη και διεκδικούν Συλλογική Σύμβαση (2022-03-10 00:00:00.0)
Πρόγραμμα δράσης για τον ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη (2014-04-18 00:00:00.0)
Προετοιμασίες για την απεργία της Πρωτομαγιάς (2014-04-17 00:00:00.0)
Πλατύ άνοιγμα σε τόπους δουλειάς κι εργατογειτονιές (2010-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ