Πέμπτη 11 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νέες συγκρούσεις στο Κασμίρ

 

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-

Οι Ινδικές αρχές ανακοίνωσαν χτες ότι συνοριακοί φρουροί σκότωσαν 17 Πακιστανούς στρατιώτες καθώς προσπαθούσαν να εισβάλλουν στο Φολάντ, κοντά στο σημείο Ουρί, στο διαφιλονικούμενο κρατίδιο του Κασμίρ.

Ο αντιστράτηγος Μπίντχρα του ινδικού στρατού δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC ότι «τα πτώματα των στρατιωτών του Πακιστάν βρίσκονται κοντά στο φυλάκιο όπου έπεσαν», χαρακτηρίζοντας την κίνηση «πειρατική».

Αντίθετα, Πακιστανός στρατιωτικός δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ήταν οι ινδικές δυνάμεις που υπέστησαν «βαριές» απώλειες. Απάντησε δε στις ινδικές αιτιάσεις χαρακτηρίζοντάς τες «ανοησίες... Είναι εντελώς εσφαλμένες».

Η χτεσινή σύγκρουση είναι η πρώτη που καταγράφεται στην περιοχή μετά την κατάληψη της εξουσίας από τον στρατηγό Περβέζ Μουσαράφ την 12η Οκτώβρη. Ερχεται μόλις μια βδομάδα μετά τις δηλώσεις περί «αποκλιμάκωσης» στις καθημερινές ανταλλαγές πυρών πυροβολικού μεταξύ των δύο χωρών.

Νωρίτερα φέτος, μία τρίμηνη σύγκρουση στο Κασμίρ κόστισε πάνω από 2.000 νεκρούς. Μόλις την περασμένη βδομάδα, μουσουλμάνοι φανατικοί εισέβαλαν σε αρχηγείο του στρατού στο Σριναγκάρ στο Κασμίρ, σκοτώνοντας 7 άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ