Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθεση για την Μ. Κάλλας

«Μαρία Κάλλας, 30 χρόνια μετά» τιτλοφορείται η έκθεση - αφιέρωμα στην κορυφαία λυρική τραγουδίστρια, που διοργανώνει το Ιδρυμα της Ελληνικής Βουλής, με αφορμή τα 30 χρόνια από το θάνατό της. Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο, κοστούμια, παρτιτούρες, δίσκους και βιβλία, που παρουσιάζουν όλο το έργο της και αποτυπώνουν τη λαμπερή πορεία της παγκοσμίως: Από τα πρώτα της βήματα στην Ελλάδα, στις διεθνείς σκηνές και την επίδρασή της στην πορεία του λυρικού θεάτρου και της κλασικής μουσικής.

Το υλικό της έκθεσης προέρχεται από τη «Σκάλα» του Μιλάνο, Θέατρο Αρένα στη Βερόνα, Θεατρικό Μουσείο Αθηνών, Λυρική Σκηνή, Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα, Ιδρυμα Τσαρούχη, Ελληνικό Λογοτεχνικό - Ιστορικό Αρχείο, Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Atheneum, Φωτογραφικό Αρχείο Μουσείου Μπενάκη, Μουσείο Μαρία Κάλλας Δήμου Αθηναίων, ΕΜΙ Classics, Associated Press, Αρχείο Κ. Μεγαλοκονόμου, Μουσείο Αρχείο ΕΡΤ, Βιβλιοθήκη της Βουλής και ιδιωτικές συλλογές.

Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 2 του Μάη, στον εκθεσιακό χώρο του ιδρύματος (Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων, Σύνταγμα, 210- 3709081). Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά (9πμ-8μμ), Σάββατο (9πμ-5μμ), Κυριακή (9πμ-3μμ). Είσοδος ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ