Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τουριστικού κεφαλαίου νέες απαιτήσεις

Αχόρταγο είναι το τουριστικό κεφάλαιο και με το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων. Και, βέβαια, η κυβέρνηση σπεύδει να το ικανοποιήσει.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, με επιστολή της Φ. Πάλλη - Πετραλιά προς τον Γ. Βουλγαράκη, ζητά από το ΥΠΠΟ το ωράριο που υπήρχε στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων (8 π.μ. - 8 μ.μ.), λέγοντας πως «και οι αργίες είναι ημέρες έντονης τουριστικής κίνησης και δεν είναι δυνατόν αυτές τις ημέρες οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία να είναι κλειστά»!

Ακριβώς πριν ένα χρόνο η κυβέρνηση ...«μάκρυνε» το θερινό ωράριο κατά δύο μήνες, με ισχύ από 12/4 - 31/10, χωρισμένο σε τρεις «ζώνες», ανάλογα με την επισκεψιμότητα των χώρων, και όριο τις 7.30 μ.μ., όπου συγκαταλέγονται τα τουριστικά «φιλέτα» (Ακρόπολη, Επίδαυρος, Μυκήνες, Κνωσός, Ολυμπία, Δελφοί κ.ά.).

Μάλιστα, η επιμήκυνση του ωραρίου αιτιολογήθηκε στη βάση της «ικανοποίησης των αιτημάτων των φορέων του τουρισμού», που σε συναντήσεις τους με την ηγεσία του ΥΠΠΟ «έθεσαν το θέμα του διευρυμένου ωραρίου». Τότε ο «Ρ» έγραφε αυτό που θα ισχύσει και τώρα, αν το ΥΠΠΟ αποδεχτεί το νέο αίτημα: Το «φίδι» θα βγάλουν οι αρχαιοφύλακες, με υπερωρίες, και υπάλληλοι «που έχουν αποκτήσει σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου». Σημειώνουμε ότι αυτές οι απαιτήσεις του τουριστικού κεφαλαίου στοίχισαν το ΥΠΠΟ 5 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ