Πέμπτη 26 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
1η Μάη 2007 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Στα χέρια των εργατών η απεργία

Πλούσια δραστηριότητα από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Στις πλάτες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος η οργάνωση του γιορτασμού της 1ης Μάη

Εργάτη τον εργάτη, με εκατοντάδες εξορμήσεις, εκδηλώσεις και άλλες πολύμορφες δραστηριότητες, οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα μεταφέρουν το μήνυμα του πρωτομαγιάτικου απεργιακού ξεσηκωμού. Κεντρική απεργιακή συγκέντρωση, την Τρίτη 1η του Μάη, θα είναι αυτή της Αθήνας, στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα, απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Σήμερα, οι εξορμήσεις συνεχίζονται στους παρακάτω, ανάμεσα σε άλλους, χώρους: Ξενοδοχεία Μεταξουργείου, THE MALL, ΤΕΕ Περιστερίου και Αγ. Αναργύρων, «ΟΛΥΜΠΟΣ» στο Κρυονέρι, γραφεία ΕΣΔΚΝΑ και υποκαταστήματα ΕΛΤΑ Π. Φαλήρου, Αιγάλεω και Περιστερίου.

Χτες, ανάμεσα στις δεκάδες εκδηλώσεις των ταξικών συνδικάτων για την 1η Μάη, οι απολυμένες της «Σεξ Φορμ» συναντήθηκαν ξανά για να τιμήσουν τους αγώνες της τάξης τους, αλλά και για να χαράξουν αγωνιστική ρότα. «Την Πρωτομαγιά έχουμε έναν πολύ σημαντικό λόγο για να κατεβούμε στο δρόμο. Πρέπει να δώσουμε το δικό μας μήνυμα σε όλους και πάνω από όλους στην κυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος, Δ. Θεοδώρου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αποφασίστηκε να ενταθεί η πάλη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και το ραντεβού ανανεώθηκε για την Τρίτη, στην πλατεία Συντάγματος.

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ καλεί τα χιλιάδες μέλη της να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. «Να καταδείξουμε τη δύναμη, τη θέληση και τη συμπαράστασή μας σε όλους τους εργαζόμενους, όλων των λαών του κόσμου, την Τρίτη 1η του Μάη, στην πλατεία Συντάγματος» καλεί, με ανακοίνωσή του, και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Μαζικά στους καταπέλτες!

Από τη χτεσινή εκδήλωση με τις απολυμένες της «Σεξ Φορμ»
Από τη χτεσινή εκδήλωση με τις απολυμένες της «Σεξ Φορμ»
Σε στεριά και θάλασσα δίνεται η μάχη της πρωτομαγιάτικης απεργίας και στον Πειραιά. Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κοραή. Οι ταξικές δυνάμεις, με τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ στην πρώτη γραμμή, παίρνουν στις πλάτες τους την οργάνωση και περιφρούρηση της 24ωρης απεργίας και στα καράβια στο λιμάνι του Πειραιά, από τις 12 τα μεσάνυχτα της 30ής Απρίλη μέχρι τα μεσάνυχτα της 1ης Μάη.

Τα δύο σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να δώσουν τη μάχη της περιφρούρησης, να διατρανώσουν την αντίστασή τους στην πολιτική που αποθρασύνει τους εφοπλιστές πλήττοντας εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα. Σε ό,τι αφορά την πλειοψηφία της ΠΝΟ, σημειώνουν ότι είναι πλέον ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη απέναντι στους ναυτεργάτες.

Είναι ενδεικτικό ότι χτες, στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής συνάντησης για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους ναυτεργάτες των ποντοπόρων πλοίων, οι εφοπλιστές, μέσω της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και πατώντας στην τακτική του κοινωνικού εταιρισμού που ακολουθεί η συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, εμφανίστηκαν ξανά ιδιαίτερα προκλητικοί, αξιώνοντας από πάνω και το ...«βόδι».

Σήμερα, ανάμεσα σε άλλα, η Ελπίδα Παντελάκη θα περιοδεύσει στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά. Προγραμματίζονται, ακόμα, περιοδεία στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με τον Γ. Τούσσα και μαζική εξόρμηση στα καταστήματα «ΧΟΝΤΟΣ ΣΕΝΤΕΡ», «ΠΛΑΙΣΙΟ». Το απόγευμα επίσης, η Γραμματεία Σαλαμίνας του ΠΑΜΕ διοργανώνει εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο του νησιού.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Σήμερα, στελέχη του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν στο Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών, στην «ΕΛΛΕΝΙΤ», σε χημικά εργοστάσια, στην «Αρτόζα», στην «ΚΛΙΜΑΤΕΧΝΙΚΗ», στο εμπορικό κατάστημα του «ΦΩΚΑ» και στο εμπορικό κέντρο «ΣΙΤΙ ΓΚΕΪΤ», ενώ πλατιά εξόρμηση θα γίνει και στις λαϊκές αγορές της Ηλιούπολης.

Αύριο Παρασκευή, περιοδείες θα γίνουν σε μεγάλα εργοτάξια (Δημοτικό Μέγαρο και Μέγαρο Μουσικής), σε χώρους Ιματισμού («Ξανθόπουλος», «Χόρτης», «Δούδος»), σε επιχειρήσεις Μετάλλου («Ρομπόμπουλος», «ΕΒΥΚ»), στα εργοστάσια «Σουρωτή» «Αμέρικαν Σνακ», «Χούτος», «ΖΗΜΕΝΣ». Επίσης εξορμήσεις θα γίνουν σε χώρους του επισιτισμού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε εμπορικά κέντρα («Μακεδονία», «Απολλώνια», κλπ.) και σε χώρους κατάρτισης. Αύριο το βράδυ, θα γίνει και μαζική εξόρμηση στελεχών του ΠΑΜΕ σε καφενεία στο χωριό Λουδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ