Πέμπτη 26 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
1η Μάη 2007 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Μηνύματα αλληλεγγύης στο ΠΑΜΕ

Από Παλαιστίνη, Πακιστάν και Λίβανο

Τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα πάλης και αλληλεγγύης της παγκόσμιας εργατικής τάξης, η Γενική Ενωση των Παλαιστίνιων Εργατών (General Union of Palestine Workers) έστειλε το παρακάτω μήνυμα στο ΠΑΜΕ:

«Αξιοσέβαστοι φίλοι

Με την περίσταση της Πρωτομαγιάς, σας στέλνουμε εκ μέρους των εργαζομένων της Παλαιστίνης τις θερμότερες ευχές μας για ευημερία και δικαιοσύνη.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, General Union of Palestine Workers, GUPW».

Μήνυμα απέστειλε, επίσης, η Ομοσπονδία των Πακιστανικών Συνδικάτων (All Pakistan Trade Union Federation), σημειώνοντας:

«Αγαπητοί σύντροφοι

Επαναστατικούς χαιρετισμούς από την Ομοσπονδία των Πακιστανικών Συνδικάτων!

Γιορτάζουμε αυτή την Πρωτομαγιά σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου οι πολυεθνικές, τα μονοπώλια και οι ιμπεριαλιστές καταπατούν τα δικαιώματα των εργαζομένων όλο και περισσότερο. Τα εργασιακά δικαιώματα συρρικνώνονται, τα πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα εξαλείφονται. Το κεφάλαιο διεξάγει πολέμους για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του, σκοτώνει αθώους ανθρώπους χωρίς διάκριση. Οι αγώνες των λαών και των συνδικαλιστών δέχονται επίθεση από την κυβερνητική βία. Την 1η Μάη, η Ομοσπονδία των Πακιστανικών Συνδικάτων προγραμματίζει συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις του Πακιστάν, Karachi, Quetta, Peshawar και στη Lahore».

Τέλος, σε μήνυμά της προς το ΠΑΜΕ για την 1η Μάη, η Εθνική Ομοσπονδία Συνδικάτων του Λιβάνου και ο πρόεδρός της ALI Muhieddine, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), σημειώνει: «Επ' ευκαιρία της πρώτης Μάη, Παγκόσμιας γιορτής των Εργαζομένων, σας ευχόμαστε πλήρη επιτυχία στον κοινό αγώνα μας για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ