Σάββατο 28 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Βγήκε η τράπεζα παγανιά!

«Φρέσκο κρέας» μυρίστηκαν οι τραπεζικοί κολοσσοί στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και είπαν να μην περιμένουν την υλοποίηση του νόμου πλαισίου - που «μεριμνά» για τα συμφέροντά τους και θεσμοθετεί τα φοιτητοδάνεια - αλλά να βγουν παγανιά από τώρα στις σχολές.

Ετσι, χτες στο ΤΕΙ Λάρισας η «Citibank» έστησε τραπεζάκι, όπου εξέδιδε «φτηνά» φοιτητικά δάνεια στους σπουδαστές του ΤΕΙ! Βρήκε, δηλαδή, άλλον έναν τρόπο να «βάλει στο χέρι» το πενιχρό εισόδημα της λαϊκής οικογένειας και, ταυτόχρονα, να υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών που σπουδάζουν στο ΤΕΙ και θα ξεπληρώνουν την «αγαθοεργία» της για πολλά χρόνια.

Στη θέα της τράπεζας, που επιδίωκε την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, αντέδρασε άμεσα η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας του ΤΕΙ και απαίτησε: «Εξω οι εταιρείες απ' τις σχολές» και επαναλαμβάνοντας ότι αίτημα των σπουδαστών είναι η δημόσια και δωρεάν Παιδεία και όχι τα δάνεια.

Οπως καταγγέλλει η ΠΚΣ, οι εκπρόσωποι της τράπεζας «μας απείλησαν με μηνύσεις και χειροδικίες, γιατί εμποδίσαμε το επιχειρηματικό τους έργο. Αυτό που οδηγεί καθημερινά σε κατασχέσεις, σε καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος, σε αδιέξοδα τις οικογένειές μας. Οι απειλές τους δε θα περάσουν. Θα βρουν απέναντί τους το σύνολο των φοιτητών και σπουδαστών».

Η ΠΚΣ καλεί τους σπουδαστές να «γυρίσουμε την πλάτη στις τράπεζες και τα κόμματά τους, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Με αγωνιστική και αδιάλλακτη στάση, να τους κλείσουμε το δρόμο, να τους αφαιρέσουμε τη δυνατότητα να πλουτίζουν με το μόχθο μας. Να δώσουμε ισχυρό το μήνυμα στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, υπερψηφίζοντας την Πανσπουδαστική και γυρίζοντας την πλάτη στους εκπροσώπους τους, ΔΑΠ και ΠΑΣΠ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ