Σάββατο 28 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΚΣ ΤΕΙ
Χρειαζόμαστε ισχυρή Πανσπουδαστική

«Χρειάζεται να ανατραπεί ο συσχετισμός! Να αποδυναμωθούν ΔΑΠ και ΠΑΣΠ. Χρειαζόμαστε ισχυρή Πανσπουδαστική! Γιατί είναι ο πόλος αντίστασης και αντεπίθεσης, η παράταξη που παλεύει για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των σπουδαστών και μάχεται για την οργάνωση του αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης», είναι το μήνυμα της διακήρυξης της Πανσπουδαστικής ΚΣ των ΤΕΙ.

«O μεγαλειώδης αγώνας που δίνουμε εδώ και δώδεκα μήνες μας έχει οπλίσει με πείρα!», επισημαίνεται στη διακήρυξη της ΠΚΣ και καλεί όλους «που βιώνουμε τις συνέπειες της επίθεσης που γίνεται στα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα», να καταδικάσουν την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της μορφωτικής υποβάθμισης. Η ΠΚΣ απαιτεί να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16, να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος - πλαίσιο, που ψήφισε η κυβέρνηση, όπως και όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι που είχε φέρει και ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, με βάση τις εντολές της ΕΕ.

Καλεί τους σπουδαστές να μην ανεχτούν την οριακή κατάσταση, στην οποία έχει φέρει τα ΤΕΙ η πολιτική της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, την εξίσωση των πτυχίων με τα πτυχία των διάφορων ψευτοκολεγίων τύπου ΙΕΚ - ΚΕΣ, τη μετατροπή των πτυχίων σε κουρελόχαρτα - πιστοποιητικά δεξιοτήτων, τα ανύπαρκτα βιβλία και τις κακογραμμένες σημειώσεις, τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και καθηγητές, το τεράστιο κόστος σπουδών για αναλώσιμα - σίτιση - στέγαση «που έχει ως αποτέλεσμα πάνω από το 50% να αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε για να σπουδάσουμε, δεν ανεχόμαστε τη βάρβαρη πολιτική που μας στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλιά, στη ζωή!»

Παράλληλα, εκφράζεται η αγανάκτηση με το καθεστώς συναλλαγών, σαπίλας, τρομοκρατίας, εκβιασμών, ρουσφετιών και διαφθοράς συνειδήσεων! «Μας θέλουν άβουλους και υποταγμένους, με σκυμμένο το κεφάλι για να δεχόμαστε παθητικά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μας!», σημειώνει η διακήρυξη και καλεί όλους τους σπουδαστές στον αγώνα για δωρεάν σπουδές, ολόπλευρη μόρφωση, πτυχία με αξία, ουσιαστική πρακτική άσκηση με δικαιώματα, σταθερή δουλιά με δικαιώματα.

«Θέλουμε να δυναμώσει η πάλη, κόντρα στον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν, στην υπηρεσία των σπουδαστών και του λαού. Θέλουμε ισχυρό και διεκδικητικό σπουδαστικό κίνημα με συλλόγους ζωντανούς και μαζικούς! Ολοι οι σπουδαστές να συμμετέχουν, να ενημερώνονται και να μπορούν να αποφασίσουν συλλογικά για το παρόν και το μέλλον τους, στις Γενικές Συνελεύσεις μας! Με όργανα και εκπροσώπους, που θα μπαίνουν μπροστά στην πάλη για τα συμφέροντά μας και όχι μεσάζοντες και χειροκροτητές της κυβερνητικής πολιτικής! Ξέρουμε καλά ότι η δύναμή μας βρίσκεται στην κοινή δράση με τους εργαζόμενους, με όλο το λαό», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ