Σάββατο 28 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κυβερνητικές φαμφάρες και φαυλότητες

Με την πλάτη γυρισμένη στις ανάγκες του λαού...

Motion Team

Με την πλάτη γυρισμένη στις ανάγκες του λαού...
Η διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών της Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τις απαράδεκτες υποδομές και συνθήκες του Ειδικού Σχολείου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κι η απαίτησή τους για καινούριο σχολείο, ήταν η καλύτερη διάψευση των βαρύγδουπων λόγων της υπουργού Παιδείας Μ. Γιαννάκου και του νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη για τη σχολική στέγη στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του 3ου Γυμνασίου Θέρμης χτες το πρωί.

Ωστόσο, είναι γνωστό στο λαό και τους μαθητές του νομού και της πόλης της Θεσσαλονίκης, ότι το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι ιδιαίτερα οξυμένο και πως οι «λύσεις» της ΝΑΘ, του ΟΣΚ και του υπουργείου Παιδείας μόνο στην εκτόνωση του προβλήματος έχουν συμβάλλει μέχρι σήμερα κι όχι στη λύση του. Για παράδειγμα, οι 2.500 αίθουσες, που παρουσιάστηκαν ως διέξοδος δεν είναι τίποτε άλλο από προσθήκες στα υπάρχοντα σχολεία, που έκαναν πολλές φορές ασφυκτικό το σχολικό περιβάλλον. Ακόμα, το πρόγραμμα του ΟΣΚ των 200 εκατομμυρίων ευρώ είναι πολύ πίσω από την υλοποίησή του, αφού τα 15 σχολεία είναι εργοτάξια και τα υπόλοιπα ακόμα στις μελέτες. Οσον αφορά δε την πόλη της Θεσσαλονίκης το πρόβλημα είναι, όπως είπε η υπουργός, ότι δεν υπάρχουν οικόπεδα!

Προώθηση του φαύλου κύκλου της κατάρτισης

Θεσμοθέτηση του συστήματος μεταφοράς πιστωτικών μονάδων (για την προώθηση της κινητικότητας) και στο χώρο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης πρότεινε το πανευρωπαϊκό Συνέδριο του Cedefop Θεσσαλονίκης. Το παραπάνω πόρισμα παρουσιάστηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου του Cedefop και της υπουργού Παιδείας Μ. Γιαννάκου, η οποία συμμετείχε στο Συνέδριο. Την πρόταση προς την Κομισιόν για θεσμοθέτηση της «μεταφοράς πιστωτικών μονάδων» θα κάνει η γερμανική προεδρεία, σύμφωνα με τον J. Figel, αρμόδιο επίτροπο για θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και πολιτισμού. Ομοφωνία σε όλο το πλαίσιο της ΕΕ για την «κινητικότητα» από το Μάαστριχτ μέχρι τη Λισαβόνα εξέφρασε η υπουργός, ρίχνοντας νερό στο μύλο της επανακατάρτισης κι ανεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ