Σάββατο 28 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Νέο κρούσμα τραμπούκικης συμπεριφοράς

Καταγγελία της Γραμματείας ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά

Σε αντισυνδικαλιστική, αντιδημοκρατική και τραμπούκικη συμπεριφορά επιδόθηκε ο προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής Γαλάνης Γιώργος σε βάρος αντιπροσωπείας της Γραμματείας ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πειραιά κ. Τζανίνη.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά, η παράσταση έγινε την περασμένη Τετάρτη, για προβλήματα των εκπαιδευτικών που ανήκουν στην αρμοδιότητα του ΠΥΣΔΕ Πειραιά (διαφάνεια στις αποσπάσεις, στη συγκρότηση επιτροπών κτλ., άμεση πληρωμή κάθε οφειλής προς τους εκπαιδευτικούς, απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων διευθυντών).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον προϊστάμενο και λίγο πριν το τέλος της συνάντησης, εισήλθε στο γραφείο ο προϊστάμενος Φυσικής Αγωγής Γ. Γαλάνης, ο οποίος παρενέβη στη συζήτηση και με φασιστικό τρόπο άρχισε να φωνάζει: «Οι εκπαιδευτικοί είναι άχρηστοι», «κανονικά πρέπει να δουλεύουν 12 ώρες στο σχολείο», «κακώς ο προϊστάμενος ανέχεται και συζητά με τους συνδικαλιστές, πρέπει να σας πετάξουμε έξω». Απευθυνόμενος μάλιστα σε μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ τόνισε «σιγά την ΕΛΜΕ, να τη χ...σω την ΕΛΜΕ»!

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, που καταγγέλλει τα παραπάνω, επισημαίνει πως «το κρούσμα αυτό του αυταρχισμού δεν είναι άσχετο με τη γενικότερη αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης. Ειδικότερα φέτος στον Πειραιά έχουν πολλαπλασιαστεί οι προσπάθειες εκφοβισμού συναδέλφων με αναφορές - διώξεις, ενώ ανάλογα περιστατικά ζήσαμε και κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων από ορισμένους διευθυντές. Είναι άσχετα όλα αυτά με το γεγονός πως φέτος αναπτύχθηκαν σημαντικοί αγώνες ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ; Μήπως στα πλαίσια αυτά να αναμένουμε επιβράβευση των κυρίων αυτών στις επικείμενες επιλογές προϊστάμενων - διευθυντών;».

Να είναι βέβαιοι, καταλήγει η ανακοίνωση, ότι οι εκπαιδευτικοί καταδικάζουν τον αυταρχισμό και θα υπερασπιστούν, όπως πάντα, τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι βέβαιοι οι πολιτικοί προϊστάμενοι του κυρίου αυτού ότι η προσπάθεια φίμωσης και περιορισμού της δράσης του ΠΑΜΕ, της συνδικαλιστικής δράσης δε θα περάσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ