Σάββατο 28 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Βήμα αγώνα για δυνατούς φοιτητικούς συλλόγους και κίνημα

Σε ψήφο καταδίκης της πολιτικής ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ κάλεσε τους φοιτητές ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, μιλώντας σε εκδήλωση της Οργάνωσης στην Κρήτη

Σε ψήφο καταδίκης της πολιτικής ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ και μαζική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής στις φοιτητικές εκλογές στις 9 Μάη, κάλεσε χτες το μεσημέρι από το Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, τους φοιτητές σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Οργάνωση Σπουδάζουσας Ρεθύμνου της ΚΝΕ.

Στην εκδήλωση με θέμα: «Δείξαμε τις δυνάμεις, ανατρέπουμε τους συσχετισμούς», ο Γραμματέας της ΚΝΕ μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι φοιτητικές εκλογές θα πρέπει να αποτελέσουν βήμα για τη συνέχιση του αγώνα, για δυνατούς φοιτητικούς συλλόγους, συλλόγους όπου οι εκπρόσωποι των φοιτητών θα εκφράζουν τη διάθεση για αγώνα των φοιτητών, την αντίθεσή τους στην πολιτική που εφαρμόζεται. Οπως είπε χαρακτηριστικά, χρειάζονται «φοιτητικοί σύλλογοι που στις 10 Μάη θα μπουν μπροστά για την οργάνωση των αγώνων και δε θα είναι οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι μέσα στα Πανεπιστήμια και τις σχολές».

«Συνέχιση του αγώνα», επισήμανε ακολούθως, «σημαίνει αλλαγή των συσχετισμών για τη συγκρότηση φοιτητικού κινήματος, δευτεροβάθμιων οργάνων και συγκρότηση ΕΦΕΕ».

Ο Γιάννης Πρωτούλης κάλεσε τους φοιτητές στις 10 Μάη να μη δώσουν με την ψήφο τους ευκαιρία σε κανέναν από τους υλοποιητές και εκφραστές της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να μιλούν για την αποδοχή της αντιεκπαιδευτικής τους πολιτικής από τους φοιτητές.

«Οι εκλογές στους φοιτητικούς συλλόγους - είπε - μπορούν να αποτελέσουν ένα βήμα για να αποδείξουν στους φοιτητές που προέρχονται από τα εργατικά, λαϊκά στρώματα ότι δεν τους έχουν στο χέρι. Και αυτό μπορεί να γίνει - πρόσθεσε - μόνο με ψήφο στην Πανσπουδαστική».

Αμέσως μετά την ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, ακολούθησε πλούσια συζήτηση με ερωτήματα και τοποθετήσεις γύρω από το τι φοιτητικούς συλλόγους χρειάζεται σήμερα το κίνημα, την οργάνωση του αγώνα και του ίδιου του φοιτητικού κινήματος, καθώς και το πώς θα πρέπει να συνεχίσουν από δω και πέρα.

Το βράδυ ο Γιάννης Πρωτούλης μίλησε στο Ηράκλειο σε εκδήλωση - αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά, που διοργάνωσε ο Εργατικός Τομέας Ηρακλείου της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ